Verplichte overstap naar led

Dinsdag 11 februari 2020

U wist het al? Vanaf 1 juli 2020 mogen bedrijven in Nederland alleen nog maar led gebruiken. Dit vraagt om forse investeringen, het roept vragen op en er is sprake van scepsis over de kwaliteit van ledverlichting. De NSVV geeft antwoorden.
Verplichte overstap naar led

Alle antwoorden op vragen over de overstap naar uitsluitend led-verlichting zijn verzameld in het boek 'Licht op led' volgens John de Joode, voorzitter Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV).


De Nederlandse Tweede Kamer nam op 8 november 2018 het besluit om uiterlijk 1 juli 2020 uitsluitend ledverlichting te gebruiken. Dat betekent dus vaak een versnelde vervanging van bestaande armaturen. Naast de verplichting om ledverlichting te gebruiken, zijn er ook stimuleringsmaatregelen zoals de ‘Energie-Investeringsaftrek’ voor ondernemingen die in energiezuinige verlichting investeren.


Dat roept veel vragen op en is er volgens De Joode ook scepsis over de kwaliteit van led. In het boek wordt daarom uitgelegd wat licht eigenlijk is, hoe ons oog werkt en wat het effect van het juiste licht is op bijvoorbeeld gezondheid, veiligheid en productiviteit. Daarnaast is het een compleet naslagwerk van 64 pagina's met praktische adviezen voor zowel de lichtprofessional als de ondernemer die het licht in het bedrijf moet vervangen. Het is hier te bestellen voor € 26,70 (incl. BTW) + € 8,17 administratiekosten per order. ISBN 978-90-824357-4-0.


Update 17-02-2020!Links

www.nsvv.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ontwerp, design, ontwerp, lamp, licht, led, vloerlamp, verlichting, spot, dim, halogeen, led, armatuur, keurmerk, #nsvv, #nederlandsestichtingverlichtingskunde

Gerelateerd nieuws
Issabella-Interiors op zolder
Issabella-Interiors verhuist per september naar voormalig klooster MariŰnhof. De interior designer betrekt hiermee de grootste restaureerde zolder van Amersfoort.
lees verder
3C en Nordlux naar DWI
Steeds meer nieuwe exposanten trekken naar DWI (De Woonindustrie) met de Vakdagen van 13-15 september en 21-22 september in het verschiet. Zo is de 3C Gruppe present en heeft Nordlux een nieuwe vaste stand.
lees verder
Doe-het-zelf lamp van LZF
De nieuwste lamp van Spaanse verlichtingsfabrikant LZF is Maruja, een hanglamp die de gebruiker zelf monteert.
lees verder
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder
Fakkel van Ego Paris
Tuinmeubelfabrikant Ego Paris uit Belleville sur Sa˘ne heeft als aanvulling op haar fraaie serie tuimeubelen nu ook een bijzondere outdoor-lamp ge´ntroduceerd: de Torch.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden