Verplichte overstap naar led

Dinsdag 11 februari 2020

U wist het al? Vanaf 1 juli 2020 mogen bedrijven in Nederland alleen nog maar led gebruiken. Dit vraagt om forse investeringen, het roept vragen op en er is sprake van scepsis over de kwaliteit van ledverlichting. De NSVV geeft antwoorden.
Verplichte overstap naar led

Alle antwoorden op vragen over de overstap naar uitsluitend led-verlichting zijn verzameld in het boek 'Licht op led' volgens John de Joode, voorzitter Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV).


De Nederlandse Tweede Kamer nam op 8 november 2018 het besluit om uiterlijk 1 juli 2020 uitsluitend ledverlichting te gebruiken. Dat betekent dus vaak een versnelde vervanging van bestaande armaturen. Naast de verplichting om ledverlichting te gebruiken, zijn er ook stimuleringsmaatregelen zoals de ‘Energie-Investeringsaftrek’ voor ondernemingen die in energiezuinige verlichting investeren.


Dat roept veel vragen op en is er volgens De Joode ook scepsis over de kwaliteit van led. In het boek wordt daarom uitgelegd wat licht eigenlijk is, hoe ons oog werkt en wat het effect van het juiste licht is op bijvoorbeeld gezondheid, veiligheid en productiviteit. Daarnaast is het een compleet naslagwerk van 64 pagina's met praktische adviezen voor zowel de lichtprofessional als de ondernemer die het licht in het bedrijf moet vervangen. Het is hier te bestellen voor € 26,70 (incl. BTW) + € 8,17 administratiekosten per order. ISBN 978-90-824357-4-0.

Links

www.nsvv.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, kantoor, ontwerp, design, ontwerp, lamp, licht, led, vloerlamp, verlichting, spot, dim, halogeen, led, armatuur, keurmerk, #nsvv, #nederlandsestichtingverlichtingskunde

Gerelateerd nieuws
 
Geheime tip van Eikelenboom
lees verder
Ook Salone del Mobile uitgesteld
Na het annuleren en uitstellen van diverse beurzen, is nu ook Salone del Mobile geannuleerd en uitgesteld tot juni.
lees verder
 
Light + Building uitgesteld!
lees verder
 
Zeg eens A tegen Arturo Alvarez
lees verder
 
LED verlichting niet verplicht
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden