Duurzaam Heimtextil 2020

Dinsdag 11 februari 2020

62.970 Vakbezoekers van over de hele wereld bezochten Heimtextil 2020. Op de internationale vakbeurs voor woning- en contracttextiel stond duurzaamheid centraal.
Duurzaam Heimtextil 2020
Duurzaam Heimtextil 2020 Duurzaam Heimtextil 2020

Van 7-10 januari toonden 2.918 exposanten hun noviteiten op de 50e editie van Heimtextil. Het aantal bezoekers daalde met bijna 7% verder, van 70.000 in 2018, 67.500 in 2019 tot 62.970 in 2020. Volgens Peter Gumbel, directeur van Aro Artländer, zijn de delegaties van bezoekende bedrijven kleiner geworden, maar blijven besluitvormers Heimtextil bijwonen zoals ze altijd hebben gedaan. De donsspecialist heeft diervriendelijkheid hoog in het vaandel en distantieert zich van levende pluk.

 

Duurzaamheid was de rode draad door Heimtextil 2020. Bedrijven zien dit volgens organisator Messe Frankfurt steeds meer als een kans. Enkele voorbeelden zijn: plaids gemaakt van gerecyclede jeans, gerecycled katoen en PET-flessen (Hermann Biederlack, foto 2), ecologische kussens gemaakt van gerecyclede PET-flessen (Trendsetter International), gelimiteerde edities van kleurrijk gestreepte handdoeken gemaakt van restproducten (Cawö Textil GmbH & Co. KG, zoeppritz sinds 1828), en GOTS-gecertificeerd beddengoed met een vintage uitstraling (foto 3, de BLCKOUT collectie van Ekkelboom).Links

www.heimtextil.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.nl
www.messefrankfurt.com
www.artlaender.com
www.biederlack.de
www.ekkelboom.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, Heimtextil, #Heimtextil, @Heimtextil, #artlaender, #biederlack, #ekkelboom, #blckout

Gerelateerd nieuws
Ook Salone del Mobile uitgesteld
Na het annuleren en uitstellen van diverse beurzen, is nu ook Salone del Mobile geannuleerd en uitgesteld tot juni.
lees verder
Vescom ge´nspireerd door hout
Vescom, leverancier van wandbekleding voor de projectmarkt, introduceert twee nieuwe patronen voor vinylbehang: Wutai en Corvo. Beide zijn ge´nspireerd op het gevoel van hout en hebben een organische en natuurlijke uitstraling.
lees verder
Veganistisch leer steeds populairder
Leer gemaakt van fruit en bomen lijkt steeds vaker toegepast te gaan worden. We hadden reeds ananas- en boomschorsleer, maar er is inmiddels ook appel- en mangoleer.
lees verder
Luxaflex kiest dealers van het jaar
Luxaflex kiest in februari traditiegetrouw de Dealers van het Jaar. Deze titel Is voor dealers die de afgelopen maanden uitblonken in de promotie, marketing en verkoop van Luxaflex Outdoor.
lees verder
Nieuwe ceo Ekornes
Het Chinees-Noorse meubelconcern Ekornes, beter bekend van de Stressless relaxfauteuils en zitmeubelen en beddenmerk Svane, heeft een nieuwe directeur als opvolger van Olav Holst-Dyrnes.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden