Verlies voor Headlam

Donderdag 03 september 2020

De resultaten in het eerste half jaar van 2020 zijn bijzonder teleurstellend voor de Headlam Group, distributeur van vloerbedekkingen.
Verlies voor Headlam

De totale omzet van de Headlam Group uit het Verenigd Koninkrijk lag in het eerste half jaar 30,6% lager dan in 2019 op omgerekend circa € 270 miljoen (2019: € 391 miljoen). Headlam wijt dit aan de invloed van de COVID-19-pandemie en de bijbehorende richtlijnen en beperkingen van de overheid.

Er was wel een flink verschil in resultaat qua afzetgebied: in de thuismarkt in het Verenigd Koninkrijk was de daling 34,4% en in continentaal Europa (Nederland, Frankrijk en Zwitserland) - dat zo'n 15% van de groepsomzet voor haar rekening neemt - 'slechts' 9,6%. De brutomarge op de omzet bleef 32,5%. Distributiekosten en administratieve kosten werden verlaagd met 16,7% (€ 17,8 miljoen) door het tijdelijk stoppen van activiteiten, verlagen van variabele kosten (personeel) en de aanvraag van steunmaatregelen van de overheid.

In het eerste half jaar resulteerde dit een verlies van € 0,6 miljoen (2019: € 20,3 miljoen winst), onderliggend verlies vóór belastingen van € 1,35 miljoen (2019: € 19,1 miljoen winst) en statutair verlies vóór belastingen van € 26,8 miljoen (2019: € 18,0 miljoen winst).

Lichtpuntje is dat Headlam in juni een sterk omzetherstel ziet in juni 2020 (in VK nog wel -14,1%, maar in continentaal Europa +7,4%) na de heropening van alle activiteiten eind mei en begin juni. Ook in juli 2020 ziet Headlam, in Nederland present met een gelijknamige dochter in Zutphen en Dersimo in Maassluis, een hogere omzet dan die van juli 2019 en augustus 2020 ligt slechts marginaal onder het voorgaande jaar. Voor alle duidelijkheid: bovengenoemde cijfers betreffende dus niet de cijfers van Headlam bv uit Nederland, die naar eigen zeggen grotendeels positief zijn uitgevallen, maar dus het moederbedrijf uit Birmingham.Links

www.dersimo.nl
www.headlam.com
www.headlam.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, pvc, vinyl, laminaat, tapijt, tegel, tapijttegel, stroken, plank, parket, steen, keramisch, keramiek, tegel, stoffering, egalisatie, verwarming, vloerverwarming, ondervloer, lijm, vakkleding, ondertapijt, egaline, onderhoud, reiniging, plinten, profielen, gordijn, raambekleding, raamdecoratie, rolgordijn, plissé, verkoop, confectie, retail, detaillist, Headlam. Lifestyle Interior, Lifestyle-interior, Lifestyleinterior, groothandel, grossier, personalia, #lifestyleinterior, #headlam, #dersimo

Gerelateerd nieuws
Artelux gaat voor Luxury Living
Het stadse hotelleven staat centraal in Luxury Living van Artelux, een aanvulling op de collectie van het merk van Hunter Douglas dochter Artex.
lees verder
 
Violetta terug in Nederland
lees verder
Ja, de Imm gaat door!
Door de Corona-pandemie worden er veel vragen gesteld of er beurzen in Keulen georganiseerd kunnen worden. Het antwoord is: ja! De Imm Cologne in januari 2021 gaat door!
lees verder
 
Nidum in Arsenaal
lees verder
 
Geen Frankfurt-beurzen tot Q1 2021
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden