Verlies Mohawk in 2023

Vrijdag 16 februari 2024

Uit de meest recente rapportage van Mohawk Industries blijkt dat het bedrijf in 2023 een fors verlies heeft geleden. Het vierde kwartaal presteerde het wel beter.
Verlies Mohawk in 2023

Mohawk Industries rapporteert voor de twaalf maanden eindigend op 31 december 2023 een nettoverlies van $ 440 miljoen. In 2023 bedroeg de netto-omzet $ 11,1 miljard, een daling van 5,1%. Het bedrijf heeft een nettowinst over het vierde kwartaal van 2023 behaald van $ 139 miljoen. De netto-omzet voor het vierde kwartaal van 2023 bedroeg $ 2,6 miljard, een daling van 1,4%.

 

In reactie op de resultaten van het bedrijf over het vierde kwartaal en het hele jaar zei voorzitter en ceo Jeff Lorberbaum: 'Onze resultaten over het vierde kwartaal waren boven verwachting, met voordelen door kostenbeheersing, productiviteit en lagere inkoopkosten. De industrie verlaagde de verkoopprijzen en wij berekenden de dalende kosten voor energie en grondstoffen door. Onder deze omstandigheden hebben we ons gericht op het optimaliseren van onze inkomsten en het verlagen van onze kosten door herstructureringsmaatregelen en productieverbeteringen. We hebben de voorraadniveaus agressief beheerd, waardoor ons werkkapitaal ten opzichte van vorig jaar met meer dan $ 300 miljoen is gedaald, acquisities niet meegerekend. We hebben ook geïnvesteerd in verkoopmiddelen, merchandising en nieuwe producten met innovatieve kenmerken om consumenten te inspireren vloeren te kopen.'

 

Voor het vierde kwartaal rapporteerde het segment Global Ceramic een stijging van 0,6% in de netto-omzet. De netto-omzet van het segment Flooring Rest of the World daalde met 1,5%. De Europese bouwproductcategorie blijft onder druk staan, met consumenten die voorzichtig blijven en retailers die hun voorraadniveaus verlagen. Het bedrijf blijft investeren in nieuwe producten voor 2024 en voeren tegelijkertijd een strakke kostenbeheersing door. Het vlaggenschipmerk Quick-Step krijgt een nieuwe impuls met inspirerende interactieve merchandising displays.

 

Het segment Flooring Noord-Amerika daalt met 3,6%. Ook in dit segment blijft men investeren in verkoop- en marketinginitiatieven om de distributie uit te breiden en de langetermijngroei te verbeteren.

Mohawk is de eigenaar van Unilin uit België, in Nederland onder andere actief met Quick-Step, Moduleo en Koninklijke Peitsman (binnenkort gezamenlijk Unilin Flooring Nederland).Links

www.mohawkind.com
www.unilin.com
www.peitsman.nl
www.moduleo.nl
www.quick-step.nl

Tags

nieuws, interieur, vloeren, industrie, moederbedrijf, Amerikaans, keramisch, lvt, pvcvloeren, laminaatvloeren, tapijt. vloerkleden, vlaggenschip, noordamerika, europa, verlies, omzet, werkkapitaal, aandelen, beurs, koers, kosten, merchandising, winkelpresentatie, #mohawk, #unilin, #unilinflooring, #peitsman #quickstep, #moduleo

Gerelateerd nieuws
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder
Presentatie woontrends 2025
Inretail heeft in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman de woontrends voor 2025 in kaart gebracht en maakte deze op 8 april bekend.
lees verder
Van der Linden naar Decorette
Per 1 mei aanstaande heeft EK Living, franchisegever van Decorette, een nieuwe formulemanager. Frank van der Linden zal deze functie dan op zich nemen.
lees verder
Groei bestedingen woninginrichting
De consumptie van Nederlandse huishoudens krimpt iets in februari, maar onder meer de woninginrichting groeit wel licht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden