Verkoop tuinmeubelen laag

Vrijdag 05 mei 2023

Belgische website De Tijd meldt dat het slecht gaat met de verkoop van tuinmeubelen. Dit komt deels omdat het warme weer uitblijft.
Verkoop tuinmeubelen laag

Tijdens de pandemie investeerde de Belgische consument, net als de Nederlandse, massaal in meubelen, voor binnen en buiten. Volgens de verschillende bedrijven die De Tijd sprak blijft deze investering nu achter, de verkoop zou niet zijn wat hij moet zijn.

 

Zaakvoerder Peter Van Hulle, met drie tuincentra (foto: Intratuin) onder zijn hoede schat dat de omzet van tuinstoelen, loungesets en bijzettafels ongeveer 10% lager is dan vorig jaar. Dit is het niveau van voor de pandemie. Door de stijging van de grondstoffenprijzen en de exploderende containertarieven zijn de inkoopprijzen een stuk hoger, dus de winst ligt lager. De sectorfederatie ziet de rest van het tuinseizoen volgens De Tijd somber in, omdat vroeg zomerweer de consument zou prikkelen om tot koop over te gaan. Daarnaast kan de consument nog wel even genieten van de meubelen die tijdens de crisis gekocht zijn.Links

www.intratuin.be
www.intratuin.nl

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubilair, stoel, fauteuil, tafel, bank, outdoor, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, #intratuin

Gerelateerd nieuws
 
Imm SE 2023 noviteiten
lees verder
Gezelliger eetkamer?
[Sponsored artikel] - De eetkamer is de plek waar we samenkomen met familie en vrienden om te eten en te genieten van elkaars gezelschap. Hoe maak je je eetkamer gezelliger?
lees verder
 
NIeuwe ceo Ikea
lees verder
Levendig Design District 2023
Afgelopen week vond Design District plaats in Rotterdam, de beurs voor de interieurprofessional.
lees verder
 
Modulaire rekken van Gejst
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden