Verkoop tuinmeubelen laag

Vrijdag 05 mei 2023

Belgische website De Tijd meldt dat het slecht gaat met de verkoop van tuinmeubelen. Dit komt deels omdat het warme weer uitblijft.
Verkoop tuinmeubelen laag

Tijdens de pandemie investeerde de Belgische consument, net als de Nederlandse, massaal in meubelen, voor binnen en buiten. Volgens de verschillende bedrijven die De Tijd sprak blijft deze investering nu achter, de verkoop zou niet zijn wat hij moet zijn.

 

Zaakvoerder Peter Van Hulle, met drie tuincentra (foto: Intratuin) onder zijn hoede schat dat de omzet van tuinstoelen, loungesets en bijzettafels ongeveer 10% lager is dan vorig jaar. Dit is het niveau van voor de pandemie. Door de stijging van de grondstoffenprijzen en de exploderende containertarieven zijn de inkoopprijzen een stuk hoger, dus de winst ligt lager. De sectorfederatie ziet de rest van het tuinseizoen volgens De Tijd somber in, omdat vroeg zomerweer de consument zou prikkelen om tot koop over te gaan. Daarnaast kan de consument nog wel even genieten van de meubelen die tijdens de crisis gekocht zijn.Links

www.intratuin.be
www.intratuin.nl

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubilair, stoel, fauteuil, tafel, bank, outdoor, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, #intratuin

Gerelateerd nieuws
 
Milaan breidt digitale aanbod uit
lees verder
Toekomstgerichte Meubelbeurs
We blikken graag nog even terug op Meubelbeurs Brussel. Tijdens deze editie stond de toekomst centraal. Deze toekomst kent (economische) uitdagingen, maar de organisatie was erg te spreken over de editie van 2023, die iets meer bezoekers trok dan in 2022.
lees verder
 
Succesvol jaar Jysk
lees verder
 
Montis stelt Rigo voor
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden