Verhuur meubels start

Donderdag 13 december 2018

De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot opent 13 december een project voor circulaire woonruimte: Stek Oost. Het betreft 250 hergebruikte woonunits, bestemd voor jongeren (18-27 jaar) met een Ikea huurmeubelpakket voor twee jaar.
Verhuur meubels start

Begin dit jaar kondigde Ikea het reeds aan, maar nu gaat het dus concreet van start. Nederland is een proeftuin voor de duurzaamheidsambities die Ikea wereldwijd heeft. Bij Ikea Amsterdam kan een meubelpakket gehuurd worden voor minimaal twee jaar. Na deze periode geeft Ikea de meubels een tweede leven of neemt de huurder ze over.

“Jongeren hechten steeds minder aan het bezitten van spullen, zij vinden het belangrijk om hun ecologische voetafdruk te verkleinen”, aldus Alberic Pater, Country Sustainability Manager Ikea Nederland. “Huren in plaats van kopen past daar goed bij. We bieden een reparatieservice om te zorgen dat de meubels langer meegaan en geven inspiratie en tips om meubels een nieuwe look of functie te geven. Na de huurperiode kunnen klanten de huur verlengen, de meubels voor een klein bedrag overnemen of ze teruggeven aan Ikea – wij zorgen er dan voor dat de meubels een tweede leven krijgen.” Ook het verhuren van boxsprings wordt onderzocht.
 
Ikea heeft ook de gemeenschappelijke ruimtes van Stek Oost ingericht. Daarbij worden meubels hergebruikt die momenteel te zien zijn in seizoen 2 van het tv-programma Designdroom.

 Links

www.ikea.be
www.ikea.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woonwarenhuis, winkel, shop, outlet, keten, project, restaurant, retail, woninginrichting, woninginrichtingsproducten, online, webshop, internet, personalia, tapijt, meubel, duurzaam, circulair, recycle, duurzamer, #ikea, #designdroom

Gerelateerd nieuws
Ruim 200 merken op jubilerend Incoda
De komende editie van Incoda (Interieur Collectie Dagen) komende september in Gorinchem groeit. Meer dan 200 merken worden tijdens deze tiende editie gepresenteerd.
lees verder
Online meubelbranche groeit door AR
Fonq lanceerde vorige maand een AR-app gelanceerd die het mogelijk maakt producten in eigen woonomgeving te bekijken. Dat zorgt voor een flinke groei in online conversie.
lees verder
Woninginrichting april weer prima!
De Nederlandse detailhandel heeft in april 2019 2,6% meer omzet geboekt dan in april 2018. De interieurbranche doet het zelfs veel beter!
lees verder
Presentatie Evidence Brisa in DWI
Maandag 17 juni presenteert Leolux tijdens de Marketday in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein het nieuwe aanbouwmeubelprogramma Brisa van ontwerper Frans Schrofer voor de Évidence-collectie.
lees verder
 
Minotti opent showroom bij Co van der Horst
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden