Veel activiteiten op Domotex 2023

Maandag 07 november 2022

Over circa 2,5 maand start Domotex 2023, 's werelds toonaangevende vakbeurs voor tapijt en vloerbedekking in Hannover. Van 12-15 januari biedt het komende evenement weer tal van highlights in alle productsegmenten.
Veel activiteiten op Domotex 2023
Veel activiteiten op Domotex 2023 Veel activiteiten op Domotex 2023 Veel activiteiten op Domotex 2023 Veel activiteiten op Domotex 2023

Domotex 2023 biedt creatieve installaties, presentaties van duurzame producten en een spannend conferentieprogramma. 'We zijn verheugd om na zo'n lange tijd eindelijk weer een veelbewogen en innovatieve beurs aan te bieden. In januari kunnen bezoekers zich verheugen op nieuwe formaten en contactpunten, evenals veel inspiratie en informatie in alle tentoonstellingsruimten,' legt Sonia Wedell -Castellano uit, global director van de beurs.

 

De thema's duurzaamheid en circulaire economie lopen als een rode draad door het congres Domotex on stage, dat plaatsvindt in hal 23 als onderdeel van de speciale tentoonstellingsruimte The Green Collection. Geïnteresseerde bezoekers kunnen uiteenlopende en informatieve bijdragen verwachten over de focusthema's 'Markten verbinden', 'Bewust leven' en 'Kleurrijke natuur'. Het gaat om de volgende presentaties:

  • Luxe tapijten moeten duurzaam zijn – Michael Christie, auteur en uitgever van de blog 'The Ruggist'
  • Klantervaring als succesfactor in B2B-handel – Kai Hudetz, IFH Köln
  • Duurzaamheid in interieurontwerp - Elina Grigoriou, interieurontwerper en duurzaamheidsexpert
  • Supply Chain Law – Bernd Lange, lid van het Europees Parlement

Evenals vele andere bijdragen van sprekers uit de politiek, verenigingen, interieurvormgeving en handel. Met sprekers uit deze verschillende vakgebieden biedt dit platform een brede kijk op de uitdagingen van duurzaam design in de tapijt- en vloerindustrie.

 

Mood Spaces

De nieuwe Mood Spaces zijn een spannende inspiratiebron voor retailers en interieurontwerpers. Ontworpen door vijf internationale interieurarchitecten, vertegenwoordigen de kamerinstallaties de nieuwste inrichtingstrends en weerspiegelen het samenspel tussen vloerbedekking en interieurontwerp. In de geest van concept stores laten de installaties zien hoe productcombinaties een samenhangende wereld kunnen vormen.

 

De Mood Spaces zijn samengesteld en ontworpen onder leiding van Holly Becker, een interieurontwerper, blogger en trendexpert uit Hannover. Naast Holly Becker nemen de gerenommeerde ontwerpers Mark Braun, Peter Fehrentz en Sebastian Herkner en het interdisciplinaire ontwerpduo Studio Besau-Marguerre, bestaande uit Eva Marguerre en Marcel Besau, deel aan de kamerinstallaties. De Mood Spaces bevinden zich in hal 2.

 

Awards

In januari 2023 vinden verschillende prijsuitreikingen plaats op de beurs. Onder andere  zullen de internationaal gerenommeerde Carpet Design Awards (CDA) de mooiste designtapijten ter wereld in acht categorieën eren. De tapijten van de finalisten zullen tot de laatste dag van Domotex te zien zijn in hal 2. De CDA-prijsuitreiking vindt live plaats op de tweede beursdag, vrijdag 13 januari.

 

Ook de winnaars van de Parkett Star, Carpet Star en de Green Collection worden geëerd. De prijsuitreikingen vinden plaats op donderdag 12 januari in het kader van Domotex on stage. De winnaars van de Green Collection worden om 14.00 uur bekendgemaakt, gevolgd door de uitreiking van de Parkett Star-prijs om 17.00 uur.

 

Bodemschatten

De cursus textielontwerp aan de Staatliche Akademie der Bildenden Künste Stuttgart toont exposities van hun ontwerpproject Boden Schätze. Naast een grote technische vrijheid speelt duurzaamheid een essentiële rol in dit project. De studenten gaan ook in op vragen over esthetiek, (hedendaags) design, milieubewustzijn, bruikbaarheid en de grenzen van textiele vloerbedekkingen. De tentoonstelling toont individuele stadia van het proces - van ontwerp tot patroonontwikkeling tot de eigenlijke tapijten. De uiteindelijke tapijten werden geproduceerd door de firma Tisca in overleg met de studenten.

 

Meer dan 700 exposanten uit bijna 50 landen hebben hun deelname aan Domotex 2023 in Hannover volgens de jubilerende (75 jaar!) organisator Deutsche Messe bevestigd.Links

www.domotex.de
www.abk-stuttgart.de
www.besau-marguerre.de
www.ifhkoeln.de
www.tiscarugs.com

Tags

nieuws, interieur, beurs, aanbod, internationaal,gerenommeerd, tapijt, vloerkleden, karpet, garens, machines, weefmachines, pvc, lvt, rigidcore, vloer, parket, laminaat, houten vloeren, tentoonstelling, seminars, bezoekers, #abkstuttgart, #besaumarguerre, #ifhkoeln, #tiscarugs, #domotex, #hannover, #hannovermesse

Gerelateerd nieuws
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
 
Nieuwe ceo Homefashion Group
lees verder
Karpethal op Heimtextil vol
De nieuwe Carpets & Rugs hal op Heimtextil is volgeboekt en telt nu ongeveer 100 fabrikanten en merken, een mooi aantal voor het nieuwe platform, waar ze naast hun nieuwe producten ook duurzame concepten zullen presenteren.
lees verder
Unilin koopt Balta-site
Quick-Step moeder Unilin heeft een veertien hectare groot terrein van voormalig buurman Balta in Avelgem opgekocht.
lees verder
 
Angela van Dongen naar Upstairs
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden