Uitwerking akkoord cruciaal

Zaterdag 18 mei 2024

Inretail vindt het positief dat het belang van ondernemerschap onderstreept wordt in het akkoord dat de nieuwe Nederlande regering bestaande uit PVV, VVD, NSC en BBB bekend maakte.
Uitwerking akkoord cruciaal

Het vraagt nog wel om verdere concrete uitwerking. Inretail heeft suggesties hiervoor en neemt de uitnodiging van de partijen om mee te werken aan de verdere uitwerking graag aan. 

 

Het is goed dat de partijen onderstrepen dat met het oog op alle ambities in Nederland, het geld wel eerst verdiend moet worden. Positief is de aandacht voor een gezond ondernemersklimaat en de meerwaarde van ondernemers. Winkeliers vind je in alle dorpen en steden in ons land en vormen een hoeksteen van onze lokale samenleving. Terecht hebben de vier partijen volop aandacht voor de ontwikkeling van de regio en Inretail steunt de ambitie voor het opstellen van strategische investeringsagenda’s voor de regio. 

 

De partijen willen criminaliteit harder aanpakken en daarbij kan een concrete aanpak van winkelcriminaliteit niet ontbreken, vindt Inretail. Ondernemers hebben behoefte aan een stabiel kabinet met een heldere agenda voor de toekomst. Dat heeft het bedrijfsleven hard nodig en daarom moet er snel een ministerploeg aantreden die de plannen verder uitwerkt.

 

Zodra de nieuwe ministersploeg bekend wordt, wil Inretail met hen aan de slag om de plannen voor de toekomst te helpen uitwerken. De door de vier partijen uitgestoken hand, nemen we graag aan namens de retail. Winkels vormen een cruciaal onderdeel van een gezonde economie. Ze behoren tot de ondernemingen die het meest op dagelijkse basis worden bezocht. Een gezond vestigingsklimaat is gebaat bij een vitale en toekomstbestendige winkelstraat net als een leefbare omgeving. 

 

Inretail roept op om de Impulsaanpak Winkelgebieden te intensiveren, omdat daarmee zowel woningen gecreëerd worden als de lokale economie versterkt wordt. Het is verder belangrijk dat de vier partijen de beoogde lastenverlaging voor ondernemers écht gaan realiseren. In het huidige akkoord verhogen zij de werkgeverslasten en dit vindt Inretail voor werkgevers een pijnlijk punt.Links

www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, branchevereniging, regeringsakkoord, regering, uitwerking, stabiel, kabinet, agenda, toekomst, ministers, ministerploeg, economie, arbeid, arbeidsvoorwaarden, kosten, belastingen, regio, retail, winkelgebieden, impulsaanpak, winkelstraat, #inretail

Gerelateerd nieuws
30e lamp Secto Design
De nieuwe Kumulo hanglamp is een toevoeging aan de houten verlichtingscollectie van het Finse Secto Design. Het model is ge´nspireerd door besneeuwde bomen en zomerse cumuluswolken.
lees verder
Kiezen voor elektrische raamdecoratie
[Sponsored artikel] - Steeds meer woningbezitters maken de keuze om over te stappen van handbediende naar automatische raamdecoratie.
lees verder
 
Nieuwe circulaire matrassen
lees verder
Stefan Lohrberg weg bij Spoga+gafa
Het gezicht van Spoga+gafa vertrekt: directeur Stefan Lohrberg neemt afscheid na de aankomende editie van 16 tot 18 juni.
lees verder
Incoda is alweer in aantocht
Vanaf 22 september worden de Interieur Collectie Dagen (Incoda) weer in Gorinchem gehouden. Hierbij al een sneak preview.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden