Tweede leven gebruikte vloeren

Vrijdag 02 april 2021

Coretec® Floors start een terugnamedienst om gebruikte vloeren een tweede leven te geven. Binnenkort komt er een platform waar de ‘nearly new Coretec’-vloeren worden aangeboden.
Tweede leven gebruikte vloeren

Coretec vloeren bestaan uit meerdere lagen met diverse materialen. Het vereist veel energie om deze te recycleren, zodat een circulaire oplossing nodig is. Dit was de kans om met een milieuvriendelijke oplossing te komen: inzetten op oneindig hergebruik via Second Life vloeren. Omdat de vloeren droog en dus demonteerbaar geplaatst worden en bestaan uit duurzaam materiaal, is dat mogelijk.

 

Wie een Coretec-vloer heeft liggen en kiest voor een nieuwe vloer van dit merk, kan bellen naar de vloerspecialist om zijn vloer gratis te komen ophalen. De klant slaat twee vliegen in één klap: hij spaart stortkosten uit en krijgt een mooie korting op de aankoop van een nieuwe vloer. Via het Second Life platform krijgt de oude vloer een tweede kans. En daardoor werkt de klant ook mee aan een meer duurzame wereld.

 

Dit heeft ook een sociaal component. Voor de reiniging van de gebruikte vloerplanken schakelt de vloerspecialist een maatwerkbedrijf in. Die gebruikt speciaal ontwikkelde bio producten om de gedemonteerde vloeren te reinigen, die ervoor zorgen dat de gebruikte vloeren er als nieuw uitzien en er nauwelijks kleurverschil merkbaar is met dezelfde planken in de winkelrekken.

 

De fabrikant van Coretec, US Floors, paste deze methode zelf ook al toe bij de verhuizing naar een nieuw hoofdkantoor. De vloeren uit het vorige gebouw werden gerecycled en probleemloos opnieuw geïnstalleerd in combinatie met nieuwe vloeren (zie foto).Links

www.coretecfloors.be
www.coretecfloors.com
www.usfloorsllc.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, pvc, vinyl, stroken, plank, parket, tegel, stoffering, egalisatie, vakkleding, ondertapijt, egaline, onderhoud, reiniging, recycling, tweedekans, hoofdkantoor, #coretec, #usfloors, #secondlife

Gerelateerd nieuws
Onvrede over Mohawk
Filip Balcaen, bestuurder en een grote aandeelhouder van Mohawk, breekt met het Amerikaanse vloerenconcern. Mohawk is het moederbedrijf van Unilin, IVC en Spano.
lees verder
 
Webinar met Harry Bijl
lees verder
 
Nieuwe entreematten
lees verder
Blokker verkoopt Casa
De familie Blokker verkoopt de van oorsprong Belgische interieurketen Casa aan de Nederlandse investeerder Globitas en het management.
lees verder
 
Brand bij Willard
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden