Toekomstgerichte Meubelbeurs

Maandag 04 december 2023

We blikken graag nog even terug op Meubelbeurs Brussel. Tijdens deze editie stond de toekomst centraal. Deze toekomst kent (economische) uitdagingen, maar de organisatie was erg te spreken over de editie van 2023, die iets meer bezoekers trok dan in 2022.
Toekomstgerichte Meubelbeurs

Meteen bij binnenkomst kwam de bezoekers in een wonderlijk natuurlandschap terecht. Verderop konden zij hun licht opsteken bij eco-cases en luisteren naar eco-stories. Welke duurzame initiatieven bestaan er? Hoe werkt verduurzaming in de praktijk? In de passages tussen de hallen konden meubelprofessionals zich laten inspireren door de algemene interieurtrends en de producten van exposanten die hierbij aansloten.

 

De organisatie van Meubelbeurs Brussel signaleert dat meubelen balanceren op de grens tussen een functionele en esthetische vormgeving, tussen de economische realiteit en individuele wensen. Maatwerk wordt steeds meer de norm, waarbij exposanten meer en meer aandacht aan de tactiele en visuele dimensies besteden. Je merkt de heropleving van het vakmanschap. Fabrikanten maken gebruik van traditionele technieken om een verrassende USP te creëren – ook voor moderne collecties. Ambachtelijke details plaatsen het meubel op een hoger niveau, weg van de massaproductie. Idem dito voor de toepassing van ‘design for disassembly’. De afstand tussen ‘wegwerp’ en ‘duurzaam’ wordt groter en groter.

 

De Meubelbeurs blijft verder bouwen, door voort te bouwen op de hotel- en projectmarkt bijvoorbeeld, want met 65 exposanten die aangeven klaar te zijn voor de projectmarkt zijn de contract-labels steeds prominenter aanwezig op het hallenplan. Een evolutie die ook zichtbaar is onder slaapexposanten, Brussels by Night herleeft weer en wordt opnieuw ‘the place to be’ voor de slaapsector in de Benelux. Het doel is om in de nabije toekomst nog meer Europese bed en -linnen fabrikanten naar Brussel te trekken.

 

De data van de Meubelbeurs 2024 zijn: 3-6 november 2024.Links

www.meubelbeurs.be

Tags

Meubelbeurs Brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Mozaďek, award, winnaar, prijs, uitreiking, balthazar, champagne, #balthazar, #meubelbeursbrussel, #meubelbeurs,

Gerelateerd nieuws
Vazen uit papierpulp
Gardeco Objects, producent van kunst- en designobjecten, pakt uit met een nieuwe collectie vazen uit papierpulp, ontworpen door de gerenommeerde Braziliaanse ontwerper Domingos Tótora. Elke vaas uit de collectie Vaso Formigueiro is gemaakt uit oud papier en karton.
lees verder
 
Flinke stijging huizenprijzen
lees verder
Elektrische bediening raambekleding?
[Sponsored artikel] - Waarom zou je moeten kiezen voor elektrische raambekleding? Naast gemak en comfort biedt het ook kostenbesparing en veiligheid. Lees hier de belangrijkste voordelen.
lees verder
Prijs koopwoningen gestegen
De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn in januari bijna 2% hoger dan jaar eerder, zo meld het CBS.
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden