Succesvol jaar Jysk

Maandag 04 december 2023

Jysk heeft in Nederland in het boekjaar 2022/2023 zowel de omzet als het bedrijfsresultaat verbeterd.
Succesvol jaar Jysk

Jysk Nederland heeft de omzet in het boekjaar 2022/23 zien groeien tot een recordhoogte van € 181,9 miljoen. Ook is het gelukt om in economisch uitdagende tijden het bedrijfsresultaat te verbeteren.

 

De omzet in Nederland groeide in het afgelopen boekjaar, dat liep van september tot en met augustus, met 8,8% ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (EBIT) kwam uit op € 21,4 miljoen, een toename van 1,8%.

 

Frank Christant, country director van Jysk in Nederland, België en Frankrijk, is tevreden met het resultaat. 'Ons succes is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Veel retailers hebben het moeilijk en ook wij hebben te maken met oplopende operationele kosten. Bovendien staat door de hoge inflatie de koopkracht van consumenten onder druk.'

 

Het bedrijf heeft dit opgevangen door te investeren in zeer concurrerende prijzen, onder meer in de belangrijke productgroep tuinmeubelen. 'We staan erom bekend dat we altijd een goede aanbieding hebben. Daarom ben ik blij dat we inmiddels ook weer prijzen blijvend kunnen verlagen,' zegt Frank Christant.

 

Daartegenover staat dat Jysk de lonen van winkelmedewerkers in een jaar tijd met 11% heeft verhoogd. Ook kregen ze het afgelopen boekjaar ruim € 511.000 aan bonussen uitgekeerd.

'We vinden het belangrijk onze medewerkers zich gewaardeerd voelen en graag bij ons werken. Het is dankzij hun inzet en toewijding dat Jysk zo succesvol is,' zegt Frank Christant. Jysk heeft ongeveer 1000 medewerkers in Nederland.

 

De internationale retailketen wil de komende jaren verder groeien in Nederland. Het doel is meer winkels te openen, om nog dichter bij de klant te komen. Jysk heeft nu 102 winkels in Nederland, waarvan er vier in het afgelopen boekjaar werden geopend. Ook opende het een tijdelijk distributiecentrum in Lelystad.

Daarnaast zijn in een jaar tijd vijftien winkels volledig vernieuwd. 73 van de 102 winkels zijn nu voorzien van het allernieuwste winkelconcept. Het doel is om de ombouw eind 2024 te hebben afgerond.

 

Frank Christant: 'De verwachting voor het nieuwe boekjaar is de inflatie verder afneemt en dat ook de operationele kosten gaan dalen. Tegelijkertijd blijven consumenten voorzichtig met hun uitgaven. In deze onzekere tijden blijven wij ons richten op verdere groei. Steeds meer klanten weten ons te vinden voor een nieuw bed, tuinmeubelen of woondecoratie. We gaan door op dezelfde weg.'

 

Ook internationaal laat het bedrijf sterke financiële resultaten zien. De wereldwijde omzet nam in 2022/23 met 6,3% toe tot 38,5 miljard Deense kronen (€ 5,2 miljard). Het bedrijfsresultaat (EBIT) kwam uit op 3,96 miljard Deense kronen (€ 531 miljoen).

 

Het bedrijf opende het afgelopen boekjaar 135 nieuwe winkels, waaronder de eerste twee in Turkije. Het doel voor het nieuwe boekjaar is om minstens evenveel nieuwe winkels te openen. Jysk heeft nu ruim 3.300 winkels in 48 landen.Links

www.jysk.be
www.jysk.nl
www.jysk.com
www.larslarsengroup.com

Tags

nieuws, interieur, retailer, baanwinkel, stadswinkel, slaapcomfort, bedden, kussens, dekbedden, gordijnen, raamdecoratie, nonfoodretailer, groei, winkels, omzet, winst, resultaat, ceo, landen, europa, nederland, deens, #jysk, #larslarsengroup

Gerelateerd nieuws
Klaar voor Light + Building
Van 3 tot 8 maart 2024 is de Frankfurter Messe weer het toneel van Light + Building. Ruim 2.130 bedrijven presenteren zich hier, waarvan het merendeel verlichtingsfabrikanten.
lees verder
Vazen uit papierpulp
Gardeco Objects, producent van kunst- en designobjecten, pakt uit met een nieuwe collectie vazen uit papierpulp, ontworpen door de gerenommeerde Braziliaanse ontwerper Domingos Tótora. Elke vaas uit de collectie Vaso Formigueiro is gemaakt uit oud papier en karton.
lees verder
 
Flinke stijging huizenprijzen
lees verder
Outdoor.Ambiente.Living succesvol
De derde editie van Outdoor.Ambiente.Living vond plaats in het kader van Intergastra 2024, de vakbeurs voor de hotel- en gastronomiesector, van 3 tot 7 februari.
lees verder
Elektrische bediening raambekleding?
[Sponsored artikel] - Waarom zou je moeten kiezen voor elektrische raambekleding? Naast gemak en comfort biedt het ook kostenbesparing en veiligheid. Lees hier de belangrijkste voordelen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden