Milaan breidt digitale aanbod uit

Dinsdag 05 december 2023

De Salone del Mobile.Milano – in 2024 van 16 tot 21 april 2024 – blijft zijn digitale kant en aanbod uitbreiden. Hierbij gebruikt de beursorganisatie naar eigen zeggen een innovatieve benadering van het vertellen van verhalen door gebruik te maken van nieuwe talen en nieuwe media.
Milaan breidt digitale aanbod uit

Het doel is om het verhaal van de complexe wereld van design op een hedendaagse manier te vertellen, waarbij gezaghebbende figuren uit de sector betrokken worden. Zij moeten niet alleen hun professionele waarde toevoegen, maar ook diepte, inhoud en authenticiteit bieden.      

 

Milaan introduceert twee nieuwe verhaalformaten: de Behind the Doors- webserie en de Design Forward- podcast. Hiermee wil de organisatie de complexe wereld van interieur, vol verhalen, standpunten en informatie, promoten. In Behind the Doors komen de huizen van enkele van de meest gerenommeerde internationale ontwerpers aan bod. Het zijn 360°-verhalen die tot in het kleinste detail gaan: van de materiaalkeuze tot de kleuren, de inrichting en de verlichting. De eerste hoofdrolspelers zijn architect Massimiliano Locatelli, de architecten en ontwerpers Ludovica Serafini en Roberto Palomba, Formafantasma, het ontwerpduo bestaande uit Andrea Trimarchi en Simone Farresin, de architect en ontwerper Piero Lissoni en de ontwerper Guglielmo Poletti.

 

De nieuwe maandelijkse Salone del Mobile.Milano podcast - beschikbaar op alle belangrijke streamingplatforms – wordt het belang van design te bespreken als sleutel tot het ontcijferen van trends en veranderingen in de hedendaagse wereld. Elke editie presenteert een thematisch persoverzicht met inzichten, nieuws en weetjes, waarbij de designindustrie en de designwereld onder de loep worden genomen en de verbanden tussen design, cultuur en maatschappij worden belicht. De verhalen, de mensen, de creativiteit, de meest verbazingwekkende meningen, de plaatsen en de cijfers die deze industrie vormgeven. De eerste aflevering behandelt een onderwerp dat geen introductie nodig heeft: duurzaamheid. Een woord dat zo vaak voorkomt in het publieke debat dat het soms het risico loopt volledig betekenisloos te worden. Maar wat betekent het nu echt als we het over duurzaamheid hebben? Hoe kunnen bedrijven echt duurzame strategieën en gedragingen implementeren? Kan duurzaam ontwerpen echt bestaan?   Links

www.salonemilano.it

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, slapen, slaap, slaapkamer, beurs, show, event, evenement, showroom, toonzaal, tentoonstelling, huisshow, vakbeurs, vakevenement, vakevent, woonevent, woonbeurs, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, eetkamer, trend, trends, milaan, woontrends, interieurtrends, residentieel, project, ontwerp, design, ontwerp, #salonemilano

Gerelateerd nieuws
Klaar voor Light + Building
Van 3 tot 8 maart 2024 is de Frankfurter Messe weer het toneel van Light + Building. Ruim 2.130 bedrijven presenteren zich hier, waarvan het merendeel verlichtingsfabrikanten.
lees verder
Vazen uit papierpulp
Gardeco Objects, producent van kunst- en designobjecten, pakt uit met een nieuwe collectie vazen uit papierpulp, ontworpen door de gerenommeerde Braziliaanse ontwerper Domingos Tótora. Elke vaas uit de collectie Vaso Formigueiro is gemaakt uit oud papier en karton.
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
Well-Fair naar Silver Care
Vendis Capital neemt volgende stap in de opbouw van haar 'langer-comfortabel-thuis-wonen'-bedrijf Silver Care middels de acquisitie van senior bedden specialist Well-Fair.
lees verder
 
Pastoe failliet
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden