Milaan breidt digitale aanbod uit

Dinsdag 05 december 2023

De Salone del Mobile.Milano – in 2024 van 16 tot 21 april 2024 – blijft zijn digitale kant en aanbod uitbreiden. Hierbij gebruikt de beursorganisatie naar eigen zeggen een innovatieve benadering van het vertellen van verhalen door gebruik te maken van nieuwe talen en nieuwe media.
Milaan breidt digitale aanbod uit

Het doel is om het verhaal van de complexe wereld van design op een hedendaagse manier te vertellen, waarbij gezaghebbende figuren uit de sector betrokken worden. Zij moeten niet alleen hun professionele waarde toevoegen, maar ook diepte, inhoud en authenticiteit bieden.      

 

Milaan introduceert twee nieuwe verhaalformaten: de Behind the Doors- webserie en de Design Forward- podcast. Hiermee wil de organisatie de complexe wereld van interieur, vol verhalen, standpunten en informatie, promoten. In Behind the Doors komen de huizen van enkele van de meest gerenommeerde internationale ontwerpers aan bod. Het zijn 360°-verhalen die tot in het kleinste detail gaan: van de materiaalkeuze tot de kleuren, de inrichting en de verlichting. De eerste hoofdrolspelers zijn architect Massimiliano Locatelli, de architecten en ontwerpers Ludovica Serafini en Roberto Palomba, Formafantasma, het ontwerpduo bestaande uit Andrea Trimarchi en Simone Farresin, de architect en ontwerper Piero Lissoni en de ontwerper Guglielmo Poletti.

 

De nieuwe maandelijkse Salone del Mobile.Milano podcast - beschikbaar op alle belangrijke streamingplatforms – wordt het belang van design te bespreken als sleutel tot het ontcijferen van trends en veranderingen in de hedendaagse wereld. Elke editie presenteert een thematisch persoverzicht met inzichten, nieuws en weetjes, waarbij de designindustrie en de designwereld onder de loep worden genomen en de verbanden tussen design, cultuur en maatschappij worden belicht. De verhalen, de mensen, de creativiteit, de meest verbazingwekkende meningen, de plaatsen en de cijfers die deze industrie vormgeven. De eerste aflevering behandelt een onderwerp dat geen introductie nodig heeft: duurzaamheid. Een woord dat zo vaak voorkomt in het publieke debat dat het soms het risico loopt volledig betekenisloos te worden. Maar wat betekent het nu echt als we het over duurzaamheid hebben? Hoe kunnen bedrijven echt duurzame strategieën en gedragingen implementeren? Kan duurzaam ontwerpen echt bestaan?   Links

www.salonemilano.it

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, slapen, slaap, slaapkamer, beurs, show, event, evenement, showroom, toonzaal, tentoonstelling, huisshow, vakbeurs, vakevenement, vakevent, woonevent, woonbeurs, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, eetkamer, trend, trends, milaan, woontrends, interieurtrends, residentieel, project, ontwerp, design, ontwerp, #salonemilano

Gerelateerd nieuws
 
Designplus Award winnaars
lees verder
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Meubels voor binnen en buiten
Het Zweedse lifestylemerk Bebó Objects ontwerpt meubilair waarmee het bedrijf de grenzen tussen binnen en buiten wil doorbreken. Dit voorjaar introduceert de firma verschillende nieuwe modellen.
lees verder
 
Nieuwe directeur DBC
lees verder
Hoge omzetgroei Cloudpillo
De omzet van cloudpillo is de afgelopen jaar heel snel gegroeid, mede door de samenwerking met Beter Bed.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden