Toch cel Stroink?

Maandag 17 december 2018

Het wordt geen fijne kerst voor vastgoedondernemer en Pastoe directeur Rudy Stroink en zijn partner Saskia van Bohemen. Het Openbaar Ministerie (OM) blijft het stel achtervolgen en is in hoger beroep gegaan tegen de werkstraffen die zijn opgelegd.
Toch cel Stroink?

Rudy Stroink en zijn vrouw werden vorige maand veroordeeld voor het omkopen van een Google-directeur. Het OM was het direct na die uitspraak al niet eens met de strafmaat en stapt nu dus - zoals verwacht - naar het Hof.

In plaats van de 21 maanden geëiste celstraf, kreeg Stroink een werkstraf van 240 uur plus negen maanden cel voorwaardelijk en Van Bohemen 180 uur plus zes maanden voorwaardelijk, terwijl tegen haar 15 maanden onvoorwaardelijk was geëist.

Onderdeel van het bewijs dat het OM in de strafzaak aanvoerde, is de vorig decennium uitgezonden VPRO-documentaire ‘De strijd van Stroink’. Daarin belooft de toenmalige ceo van TCN iemand telefonisch ‘een fee’ en ‘additional fee’. Volgens het OM beloofde Stroink op dat moment smeergeld aan Google-directeur Tusha en was hij zo brutaal om dat zelfs voor de camera te doen.

Het OM vindt dat met de straf 'een onjuist signaal uitgaat naar de verdachte - die geen openheid van zaken heeft willen geven - en naar de vastgoedwereld, die welhaast dagelijks bloot worden gesteld aan de verleiding van omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen,’ zo meldt het FD.

In soortgelijke zaken - zoals bij de woningcorporaties Rochdale en Vestia -zijn veel zwaardere straffen opgelegd. De omgekochte Tusha riskeert nog altijd een een straf tot maximaal vijf jaar.

 Links

www.pastoe.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, residentieel, kantoor, hospitality, meubel, tafel, bureau, buro, draaistoel, stoel, bank, werk, design, personalia, rechtzaak, om, openbaar ministerie, failliet, tcn, faillissement, insolventie, faling, straf, celstraf, boete, vervolging, #pastoe, #tcn, #trammellcrow

Gerelateerd nieuws
Ruim 200 merken op jubilerend Incoda
De komende editie van Incoda (Interieur Collectie Dagen) komende september in Gorinchem groeit. Meer dan 200 merken worden tijdens deze tiende editie gepresenteerd.
lees verder
Online meubelbranche groeit door AR
Fonq lanceerde vorige maand een AR-app gelanceerd die het mogelijk maakt producten in eigen woonomgeving te bekijken. Dat zorgt voor een flinke groei in online conversie.
lees verder
Woninginrichting april weer prima!
De Nederlandse detailhandel heeft in april 2019 2,6% meer omzet geboekt dan in april 2018. De interieurbranche doet het zelfs veel beter!
lees verder
Presentatie Evidence Brisa in DWI
Maandag 17 juni presenteert Leolux tijdens de Marketday in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein het nieuwe aanbouwmeubelprogramma Brisa van ontwerper Frans Schrofer voor de Évidence-collectie.
lees verder
 
Minotti opent showroom bij Co van der Horst
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden