Tips voor goede werkkleding!

Dinsdag 26 juli 2022

[Sponsored artikel] - Bij (ver)bouwen, klussen of renoveren is het motto: 'goed gereedschap is het halve werk'. Naast gereedschap geldt dat ook voor andere zaken. Waar moet je aan denken bij het kiezen van de juiste werkkleding?
Tips voor goede werkkleding!
Tips voor goede werkkleding! Tips voor goede werkkleding! Tips voor goede werkkleding!

Foto's van website Engelbert Strauss

 

 

Waarom heb je bij (ver)bouwen, klussen of renoveren comfortabele werkkleding nodig, bijvoorbeeld hoogwaardige werkbroeken om te verbouwen? Omdat benen veel te verduren krijgen, denk maar aan knielen, steunen en lopen. Bovendien blijft de ruimte waarin gewerkt wordt niet schoon, wat zorgt voor extra slijtage van de kleding.

 

Afhankelijk van de klus is het goed om op zoek te gaan naar geschikte werkjassen/vesten, veiligheidsschoeisel, andere pbm's (persoonlijke beschermingsmiddelen) of uitrusting. Als je daar naar zoekt kom je dan al snel uit bij een leverancier als Engelbert Strauss.

 

Comfortabele werkbroeken

Als je gaat verbouwen, dan wil je dat natuurlijk niet in nieuwe kleding doen. Vaak worden dan oude kleren uit de kast gehaald, maar echt verstandig is dat niet. Dergelijke kleding is niet bestemd voor het klussen. Wil je het goed aanpakken, dan kies je bij voorkeur voor een professionele werkbroek. Die geeft gegarandeerd een goede bescherming van de benen. Daarnaast werk je stukken beter door gebruik te maken van comfortabele werkbroeken.

 

Praktische werkbroeken

Uiteraard is het prettig als een werkbroek comfortabel zit en noodzakelijk dat deze kwalitatief degelijk is. Waar moet werkkleding nog meer aan voldoen? Het is goed om te denken aan belangrijke details zoals praktische zakken. Je wilt immers niet steeds naar het juiste gereedschap willen zoeken. Een duimstok kun je bijvoorbeeld gewoon in de daarvoor bestemde zak opbergen van je werkbroek en dat geldt ook voor de rolmaat en andere kleine gereedschappen.

 

Indien je in de zomer gaat klussen zal je een luchtige werkbroek willen dragen, maar in andere jaargetijden zal werken buiten - of in een ruimte die (nog) geen verwarming heeft - een werkbroek vereisen die beschermd is tegen lage temperaturen. In de huidige collectie werkbroeken vind je daarom verschillende modellen. Let daarbij vooral op het materiaal waar de broek van gemaakt is. In de meeste gevallen is dat van katoen of polyester, maar ook andere stoffen zoals corduroy en nylon zijn niet ongebruikelijk. Elke stof heeft wel zijn eigen voor- en nadelen. Neem dus vooral je tijd om de juiste werkbroek te vinden zodat je de volgende klus op een zeer comfortabele manier kan uitvoeren.

 

Het is interessant om eens te kijken bij verschillende aanbieders hoe uitgebreid het aanbod is, zo vinden we bijvoorbeeld ook overalls, schorten, stofjassen, T-shirts, overhemden, thermo ondergoed en kleding, maar ook accessoires als onder meer caps, sjaals, riemen, bretels, tassen en sokken.

 

Modieus en bedrukking

Natuurlijk is het belangrijk dat werkkleding praktisch en comfortabel is. Maar een modieuze en representatieve uitstraling en details worden ook gewaardeerd en dragen daaraan bij (foto 2). Soms via speciale collecties, zoals de stoere nieuwe speciale Metallica-collectie van Engelbert Strauss (foto 1). Dat wordt door medewerkers gewaardeerd.


In Nederland is bedrijfskleding alleen op te voeren als kosten en dus fiscaal aftrekbaar als het een logo bevat. Daar zijn verschillende methoden voor: rechtstreeks borduren (foto 3), (geborduurde) emblemen, zeefdruk, lasergravure of transferdruk. Met meeste aanbieders laten op hun websites de resultaten van de verschillende methoden zien. Uiteraard draagt dit via de werkkleding bij aan een representatieve uitstraling van een bedrijf.

 

Schoenen

Een apart hoofdstuk bij werkkleding wordt gevormd door de schoenen (foto 4). Welke eisen worden hieraan gesteld? Want deze beroeps-, werk- en veiligheidsschoenen, laarzen sandalen, slippers en klompen zijn leverbaar in verschillende iso-normen en beschermingsklassen. Het is belangrijk om de risico's van de klus in kaart te brengen en vervolgens de bijpassende schoenen te kiezen.

 

PBM's

Tenslotte: wat is er naast werkbroek en -kledij en schoenen nog meer nodig om rekening mee te houden qua bescherming en veiligheid bij renoveren, verbouwen, werken of klussen? Dat zijn natuurlijk zaken als hoofdbescherming via (bouw)helmen, gehoorbeschermers of -dopjes, veiligheidsbrillen, stofkapjes, maar ook handschoenen en kniebeschermers. En gaat het ondanks dat toch nog fout? Meestal zijn er ook meteen ehbo-koffers of verbanddozen mee te bestellen.

 

[Sponsored artikel]Links

www.engelbert-strauss.nl
www.engelbert-strauss.nl/werkkleding

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, vakkleding, werkkleding, kluskleding, kledij, werktenue, werkbroek, veiligheid, bescherming, pbm, verbouwen, verbouwing, klus, renoveren, renovatie, stoffering, stofferen, #engelbertstrauss, #werkkleding, #werkbroek

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerende houten wanden
lees verder
 
Behangprimeur op Proposte
lees verder
Consumenten minder somber
Nederlandse consumenten waren in maart voor de vijfde maand op rij minder pessimistisch dan een maand eerder. Het consumentenvertrouwen is echter nog laag.
lees verder
Uitbreiding Willard
De afgelopen maanden heeft Gebrs. Willard ondanks de veranderende marktomstandigheden en teruglopende consumentenbestedingen op meerdere fronten uitgebreid.
lees verder
Aribert Guiking overleden
Freelance journalist en uitgever Aribert Guiking is vorige week overleden op 68 jarige leeftijd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden