Lagere winst Beter Bed

Maandag 25 juli 2022

Beter Bed Holding heeft net de resultaten voor het 1e halfjaar 2022 bekend gemaakt, waarbij er een lagere winst gerealiseerd werd bij een hogere omzet.
Lagere winst Beter Bed

De omzet van Beter Bed steeg in het eerste halfjaar met 15,4% naar € 112,4 miljoen. De nettowinst daalde van € 4,1 naar 2,2 miljoen.

 

De brutobedrijfswinst (ebitda) van de beursgenoteerde onderneming uit Uden kwam op € 13,7 miljoen uit. Dat is ongeveer evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

 

De omzet in de Benelux steeg op vergelijkbare basis met 15,1% tot € 105,5 miljoen, terwijl de omzet uit nieuwe activiteiten € 6,9 miljoen bedroeg, hetgeen op vergelijkbare basis een groei betekende van 13,5% ten opzichte van een jaar eerder.

 

De orderportefeuille daalde met 24,1%t tot € 19,4 miljoen. Op een vergelijkbare basis steeg deze met 6,9%, terwijl in het tweede kwartaal deze met 14,5% afnam. Het lijkt er op dat deze dalingen vooral met timingseffecten te maken hebben in de eerste zes maanden van 2021 als gevolg van de coronamaatregelen, aldus Beter Bed.

 

Beter Bed neemt een belang van 33% in de Poolse fabrikant Bovelli, waarmee het al jaren samenwerkt. 'Deze samenwerking creëert onder andere innovatiekracht, inkoopvoordeel van grondstoffen en meer invloed op de marge,' zegt ceo John Kruijssen: 'Bovendien schept het toekomstige mogelijkheden om de productie verder op te schalen.'


Beter Bed gaat het distributiecentrum in Uden uitbreiden. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor. Daarnaast blijven de dc's in Hoogeveen en Nieuw-Vennep bestaan.Links

www.beterbed.be
www.beterbed.nl
www.beterbedholding.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, resultaat, winst, omzet, verkoop, overname, lockdown, online, resultaat, resultaten, winst, omzet, #beterbed, #beterbedholding

Gerelateerd nieuws
Trends 24/25 volgens Heimtex
Tijdens de presentatie van de Heimtextil 24/25 werden door Annemarie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam de nieuwste trends toegelicht.
lees verder
Hogere omzet woninginrichting
In augustus heeft de Nederlandse retail 5,9% meer verkocht. Food steeg met 6,3%, non food met 4,3%. De omzet van onder andere woninginrichting is deels gestegen.
lees verder
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden