Lagere winst Beter Bed

Maandag 25 juli 2022

Beter Bed Holding heeft net de resultaten voor het 1e halfjaar 2022 bekend gemaakt, waarbij er een lagere winst gerealiseerd werd bij een hogere omzet.
Lagere winst Beter Bed

De omzet van Beter Bed steeg in het eerste halfjaar met 15,4% naar € 112,4 miljoen. De nettowinst daalde van € 4,1 naar 2,2 miljoen.

 

De brutobedrijfswinst (ebitda) van de beursgenoteerde onderneming uit Uden kwam op € 13,7 miljoen uit. Dat is ongeveer evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

 

De omzet in de Benelux steeg op vergelijkbare basis met 15,1% tot € 105,5 miljoen, terwijl de omzet uit nieuwe activiteiten € 6,9 miljoen bedroeg, hetgeen op vergelijkbare basis een groei betekende van 13,5% ten opzichte van een jaar eerder.

 

De orderportefeuille daalde met 24,1%t tot € 19,4 miljoen. Op een vergelijkbare basis steeg deze met 6,9%, terwijl in het tweede kwartaal deze met 14,5% afnam. Het lijkt er op dat deze dalingen vooral met timingseffecten te maken hebben in de eerste zes maanden van 2021 als gevolg van de coronamaatregelen, aldus Beter Bed.

 

Beter Bed neemt een belang van 33% in de Poolse fabrikant Bovelli, waarmee het al jaren samenwerkt. 'Deze samenwerking creëert onder andere innovatiekracht, inkoopvoordeel van grondstoffen en meer invloed op de marge,' zegt ceo John Kruijssen: 'Bovendien schept het toekomstige mogelijkheden om de productie verder op te schalen.'


Beter Bed gaat het distributiecentrum in Uden uitbreiden. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor. Daarnaast blijven de dc's in Hoogeveen en Nieuw-Vennep bestaan.Links

www.beterbed.be
www.beterbed.nl
www.beterbedholding.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, resultaat, winst, omzet, verkoop, overname, lockdown, online, resultaat, resultaten, winst, omzet, #beterbed, #beterbedholding

Gerelateerd nieuws
Duurzame groene gevel
Interieur- en lifestyle merk Essenza Home is gevestigd in een volledig gerenoveerd kantoor in Bunnik. Het kantoor is volledig verduurzaamd en heeft een groene gevel.
lees verder
Geen doorstart voor Homestock
Homestock, met zes filialen en een webshop werd eind juni failliet verklaard. Er was direct belangstelling voor een doorstart, maar dit is niet gelukt.
lees verder
Pensioen voor Michael Stiehl
Managing partner bij Rauch Michael Stiehl gaat met pensioen. 31 augustus is zijn laatste dag. Stiehl werkte bijna 23 jaar als algemeen directeur bij het bedrijf.
lees verder
Incoda 2022 komt eraan!
De Incoda wordt georganiseerd van 11-13 september. Dit jaar wordt het een feestelijke editie met een uitgebreid programma, waaronder Incodaís eerste festival.
lees verder
Lieven weg bij Meubelbeurs
Lieven van den Heede is sinds vorige week vrijdag plotseling vertrokken als directeur van de internationale Meubelbeurs in Brussel.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden