Tips om zelf tegels te plaatsen

Woensdag 30 augustus 2023

[Sponsored artikel] - Tegels plaatsen vinden veel doe-het-zelvers lastig. Hoe plaats je tegels recht, op gelijke afstand van elkaar en op dezelfde hoogte? Met materiaal dat professionele tegelaars gebruiken, kan je dat perfect doen. Hier lees je hoe.
Tips om zelf tegels te plaatsen
Tips om zelf tegels te plaatsen Tips om zelf tegels te plaatsen Tips om zelf tegels te plaatsen Tips om zelf tegels te plaatsen

Tegels plaatsen is een klusje dat door veel doe-het-zelvers hartgrondig vervloekt wordt. Het is dan ook niet vanzelfsprekend om je tegels recht te plaatsen, op gelijke afstand van elkaar en allemaal op dezelfde hoogte. Bovendien is het moeilijk om een foutje te verdoezelen, wanneer je enkele tegels niet volledig perfect geplaatst hebt. Om dit te voorkomen, schakelen veel handige Harry’s een professionele tegelplaatser in wanneer ze een vloer of een muur betegeld willen hebben. Maar wist je dat je met het materiaal dat professionele tegelaars gebruiken, ook perfect zelf een muur of vloer kunt betegelen?

Spie to the rescue
Wanneer je tegels wil gaan plaatsen zoals een professional, werk je het best met de hulp van een plaatsingssysteem met tegel clips en een spie. Deze manier van betegelen werkt vlot, efficiënt en gemakkelijk, zelfs voor jou als doordeweekse hobbyklusser.

Het systeem is eenvoudig; je gebruikt een instelbare tang om de tegel clips in een spie vast te zetten. Op deze manier plaats je alle tegels op dezelfde hoogte. Er bestaan verschillende soorten spiesystemen, afhankelijk van de klus die je moet klaren. Zo moet je de grootte van je spieën en tegel clips aanpassen aan de grootte en zwaarte van de tegels die je wilt gaan plaatsen.
Voor elk formaat van tegels, of ze nu groot of dik zijn, en voor elke grootte van de te betegelen ruimte, bestaan er tegel clips en spieën die ervoor zorgen dat jij als een professionele tegelplaatser aan de slag kunt gaan.

Nivelleren voor een optimaal resultaat
Wanneer je tegels gaat plaatsen, is het belangrijk dat al je tegels op een gelijke afstand van elkaar liggen, en dat je ze allemaal op exact dezelfde hoogte legt. Om dit alles geregeld te kunnen krijgen, ga je best met een nivelleersysteem voor tegels aan de slag. Dit systeem zorgt ervoor dat je zelfs de moeilijkste hanteerbare tegels toch tot in de perfectie kunt plaatsen, of het nu op een vloer of tegen een muur is.
Elke professionele tegelplaatser in Europa maakt gebruik van een nivelleersysteem voor tegels. Wanneer jij over de juiste materialen beschikt, kun je dus ook zelf aan de slag gaan met je tegels. Iedereen zal denken dat ze door een professional geplaatst zijn.

Nivelleren met een draai- of spiesysteem
Wanneer je je tegels gaat nivelleren, zijn er twee mogelijke technieken die je kunt toepassen. Ofwel plaats je de tegels via een draai-nivelleersysteem, ofwel via een spie-nivelleersysteem. Bij het draaisysteem ga je aan de slag met clips en caps die je tussen de tegelwanden plaatst. Dit systeem is vooral handig wanneer je tegels op een muur wil plaatsen. Bij het spie-nivelleersysteem maak je gebruik van clips en spieën die je tussen de tegelranden plaatst. Dit systeem is zowel handig voor het betegelen van vloeren, als voor het betegelen van muren.


[Sponsored artikel]Links

www.levelit.eu

Tags

Interieur, inrichting, wonen, woon, woning, tegel, plaatsen, tegel clips, spie, spiesysteem, nivelleren, nivelleersysteem voor tegels, voeg, voegbreedte, instelbare tang, #levelit, #xl, #tilingbuddy, #helix

Gerelateerd nieuws
Extra fondsen winkelgebieden
Negen Nederlandse dorpen en steden krijgen in totaal € 26 miljoen om hun winkelgebied te versterken en levendig te houden. Het ministerie van Economische Zaken financiert dit vanuit het fonds ‘Impulsaanpak Winkelgebieden’.
lees verder
 
Nieuwe reorganisatie Signify
lees verder
Toekomstgerichte Meubelbeurs
We blikken graag nog even terug op Meubelbeurs Brussel. Tijdens deze editie stond de toekomst centraal. Deze toekomst kent (economische) uitdagingen, maar de organisatie was erg te spreken over de editie van 2023, die iets meer bezoekers trok dan in 2022.
lees verder
 
Succesvol jaar Jysk
lees verder
Partnership Nobel Capital en Comafin
De Comafin Groep, een vooraanstaande franchiseorganisatie in de woninginrichtingsbranche, heeft een samenwerking aangekondigd met Nobel Capital Partners.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden