Thuiswerkers ontevreden

Donderdag 15 april 2021

Een miljoen thuiswerkers is ontevreden over de financiële compensatie die de werkgever biedt voor de kosten die zij maken. Daarnaast is 21% ontevreden over de hulp die geboden wordt bij het creëren van de ideale thuiswerkplek
Thuiswerkers ontevreden

Werknemers zijn ontevreden over de financiële compensatie voor de extra kosten die zij maken door het thuiswerken. Deze compensatie wordt door 42% van de thuiswerkers als (zeer) slecht beoordeeld. Dit komt neer op ruim één miljoen thuiswerkers. Daarnaast worden gebrek aan aandacht en het ontbreken van een thuiswerkbeleid als reden voor ontevredenheid genoemd. De werknemer krijgt hierdoor het gevoel dat er geen waardering is voor het thuiswerken. Dit blijkt uit een onderzoek van Multiscope onder 3.000 Nederlanders in loondienst

 

Thuiswerkers beoordelen hun werkgever over het algemeen beter dan niet-thuiswerkers. Dit heeft met name te maken met de bereidheid om werknemers thuis te laten werken, de flexibiliteit van de werkgever en de ondersteuning in producten en diensten. Werknemers vinden het prettig wanneer de werkgever meedenkt en zij een grote mate van vrijheid en zelfstandigheid krijgen. Tevens noemt men aandacht voor een gezonde werkplek als reden voor tevredenheid. Denk hierbij aan het ergonomisch verantwoord inrichten van de thuiswerkplek.

 

Ondersteuning in producten en diensten en het geven van advies omtrent de thuiswerkplek zijn duidelijke verbeterpunten voor werkgevers. Onder jongeren (18-34 jaar) komt dit nog sterker naar voren dan bij andere leeftijdsgroepen. Ook zijn jonge thuiswerkers vaker negatief over de mate van financiële vergoeding door werkgevers (58%) en vinden zij dat ze onvoldoende beweging krijgen tijdens het thuiswerken (47%).Links

www.multiscope.nl

Tags

thuiswerken, thuiskantoor, financien, vergoeding, ontevreden, #multiscope

Gerelateerd nieuws
De paradox van winkelleegstand
Locatus meld in de nieuwste rapportage dat landelijk winkelleegstand afneemt, maar binnensteden in zwaar weer zijn beland.
lees verder
Slaaptrends op Imm
Imm cologne toont het hele jaar door actuele trends in de verschillende woongebieden in trend.briefings (tv format). Dit keer gaat het over de nieuwste slaaptrends.
lees verder
 
Terug naar kantoor
lees verder
Thuiswerk productiever dan kantoorwerk
Een meerderheid van de thuiswerkers is thuis productiever dan op kantoor. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek onder ruim 40.000 kantoorwerkers bij onder meer de Rijksoverheid. Kansen voor de woonbranche!
lees verder
Steinhoff nog steeds in problemen
Steinhoff International Holdings nv, de Nederlands-Zuid-Afrikaanse retailgroep heeft surseance van betaling gekregen. Hiermee is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de problematische geschiedenis van de onderneming.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden