Theo Eichholtz overleden

Woensdag 12 juli 2023

De oprichter van de groothandel in meubelen, verlichting en accessoires Eichholtz, Theo Eichholtz, is op 55-jarige leeftijd aan een ziekte overleden. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend.
Theo Eichholtz overleden

De grossier uit Noordwijkerhout heeft op haar website een in memoriam geplaatst:

'Theo Eichholtz (foto; website), oprichter van Eichholtz, internationaal ontwerper en groothandel in luxe designmeubelen, verlichting en accessoires, is door ziekte overleden. Theo werd 55 jaar oud.

Het is moeilijk voor te stellen dat Theo zijn strijd heeft moeten staken. Theo vocht met een enorme wilskracht. Voor Theo was Eichholtz een verlengstuk van zijn familie. Theo was een gepassioneerd ondernemer in hart en nieren. Een visionair. En een schepper van indrukwekkende collecties.

Theo begon zijn bedrijf in 1992 met het inkopen van antieke meubelen uit Azië. Daarna breidde hij zijn collecties uit met zowel vintage stukken als eigen ontwerpen, met de kenmerkende, luxueuze en iconische Eichholtz signatuur. Eichholtz levert zijn collecties nu aan gespecialiseerde retailers en interieurontwerpers in meer dan 100 landen.

We hielden nauw contact met Theo, ook tijdens de periode van zijn ziekte. Tot de laatste dagen. Over zijn behandeling en zijn focus op zijn gezin. Over de collectie en nieuwe ontwerpen en ideeën. En over onze plannen voor de toekomst.

Theo keek uit naar de toekomst van Eichholtz. Zijn overlijden laat een enorm gat achter. Maar zijn nalatenschap van kennis en expertise is net zo groot. Zijn opvolging binnen het bedrijf - ons creatieve team onder leiding van Edwin van der Gun - heeft hij jaren geleden al persoonlijk geselecteerd en opgeleid. Dit vervulde hem met trots en groot vertrouwen.

Onlangs nog noemde Theo zijn Eichholtz 'een zelfverzekerd bedrijf met een ijzersterke formule en een enorm groeipotentieel'. Wij delen dat vertrouwen met Theo.

Zijn verlies maakt ons alleen nog maar vastberadener om onze gedeelde visie waar te maken.

Onze liefde en steun gaan uit naar zijn vrouw en dochter, zijn familie, vrienden en dierbaren.'

 

Theo Eichholtz was een gepassioneerd antiekverzamelaar en hij reisde hij de wereld rond om verborgen schatten te ontdekken. Begin jaren negentig begon hij Aziatische koloniale meubelen te importeren, de start van Eichholtz. Het bedrijf groeide uit tot een intercontinentaal leverancier van interieurdesign. Het bedrijf richtte naar eigen zeggen meer dan 10.000 eersteklas hotels, restaurants, clubs, winkels en woningen in. Van Rusland tot het Midden-Oosten. In 2018 verkocht hij zijn zaken en formule bewust - aan Gilde Buy Out Partners - om zijn doel, een wereldspeler worden, te kunnen bereiken.


In 2020 ging Eichholtz terug naar zijn roots. Met Decor Amsterdam als partner werd in hartje Amsterdam de eerste Eichholtz concept store geopend met Glamour Club.


Bloemendaler Theo Eichholtz, stierf op 9 juli, nadat hij al lang ziek was. De succesvolle ondernemer had volgens Quote in 2022 een geschat vermogen van € 295 miljoen.Links

www.eichholtz.nl
www.eichholtzamsterdam.com
www.decoramsterdam.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, project, banken, fauteuils, stoelen, meubelen, accessoires, verlichting, overleden, overlijden, gestorven, sterven, heengaag, heengegaan, deceased, dood, rouw, rouwkaart, rouwadvertentie, annonce, afscheid, personalia, persoonlijkheid, in memoriam, inmemoriam, herinnering, begraven, begrafenis, crematie, cremeren, #herinnering, #eichholtz, #overleden, #inmemoriam, #memoriam

Gerelateerd nieuws
 
Montis stelt Rigo voor
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
B-Living focust op online uitbreiding
Als fusiebedrijf gespecialiseerd in glas en textiel, heeft interieurgroothandel B-Living, door strategische overnames de consumentenmarkt betreden. De onderneming wil binnen enkele jaren de helft van haar omzet online genereren.
lees verder
 
Nieuwe ceo Homefashion Group
lees verder
Showup voorjaar 2024
Om reeds in de agenda te noteren: de voorjaarseditie van de trendy decoratievakbeurs Showup vindt in 2024 plaats van 4 en 5 februari.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden