The Yarn Box van Studio Roderick Vos

Donderdag 02 mei 2019

Karpetcollectie The Yarn Box is ontworpen door Claire Vos. Kleur staat in deze collectie centraal en is extra intens dankzij de hoge resolutie inkjet print.
The Yarn Box van Studio Roderick Vos
The Yarn Box van Studio Roderick Vos The Yarn Box van Studio Roderick Vos The Yarn Box van Studio Roderick Vos The Yarn Box van Studio Roderick Vos

Volgens Studio Roderick Vos is The Yarn Box een onderzoek naar het verbinden van vormen door middel van een optische manier van vlechten, weven en rijgen. De collectie, die in Milaan gelanceerd werd, bestaat uit ronde en rechthoekige vormen en is beschikbaar in drie geprinte designs. Bow (foto 1), Bead (foto 2) en Tangle (foto 3, 4 en 5). De karpetten zijn er in verschillende maten en materialen; laagpolig polyamide, soft yarn polyamide en wol.

 

Bijzonder aan deze collectie is dat alle karpetten ontwikkeld zijn met een speciale printtechiek. De ontwerpen hebben daardoor een eindeloze mix van verschillende kleuren, die zelfs in elkaar kunnen overlopen in een soort airbrush achtige techniek. Iets wat in de traditionele knoop of tuft techniek eigenlijk niet mogelijk was. De Chromojet printer maakt het mogelijk om extreem donkere en kleurrijke lichte tinten haarscherp naast elkaar te printen op een vooraf geweven naturel kleed.Links

www.studioroderickvos.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, vloer, tapijt, karpet, polyamide, wol, #theyarnbox, #studioroderickvos, #clairevos

Gerelateerd nieuws
 
Start ETC Design Experience
lees verder
Nieuwe digitale printer Forbo
De nieuwe digitale printer van Forbo Flooring werkt met UV-inkt en zorgt voor printvloeren van een nog betere kwaliteit, aldus het bedrijf uit Assendelft.
lees verder
Incoda kampioenen
De tiende editie van de afgelopen week gehouden vakbeurs Interieur Collectie Dagen (Incoda) in Gorinchem is succesvol verlopen, zo laat organisator Easyfairs weten.
lees verder
 
Egalbase wordt Wunderlays
lees verder
Nieuwe huisstijl Incoda
Tijdens de openingsdag op zondag 15 september van de vakbeurs Incoda (Interieur Collectie Dagen) onthulde het beursteam de nieuwe huisstijl van het event in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden