The Yarn Box van Studio Roderick Vos

Donderdag 02 mei 2019

Karpetcollectie The Yarn Box is ontworpen door Claire Vos. Kleur staat in deze collectie centraal en is extra intens dankzij de hoge resolutie inkjet print.
The Yarn Box van Studio Roderick Vos
The Yarn Box van Studio Roderick Vos The Yarn Box van Studio Roderick Vos The Yarn Box van Studio Roderick Vos The Yarn Box van Studio Roderick Vos

Volgens Studio Roderick Vos is The Yarn Box een onderzoek naar het verbinden van vormen door middel van een optische manier van vlechten, weven en rijgen. De collectie, die in Milaan gelanceerd werd, bestaat uit ronde en rechthoekige vormen en is beschikbaar in drie geprinte designs. Bow (foto 1), Bead (foto 2) en Tangle (foto 3, 4 en 5). De karpetten zijn er in verschillende maten en materialen; laagpolig polyamide, soft yarn polyamide en wol.

 

Bijzonder aan deze collectie is dat alle karpetten ontwikkeld zijn met een speciale printtechiek. De ontwerpen hebben daardoor een eindeloze mix van verschillende kleuren, die zelfs in elkaar kunnen overlopen in een soort airbrush achtige techniek. Iets wat in de traditionele knoop of tuft techniek eigenlijk niet mogelijk was. De Chromojet printer maakt het mogelijk om extreem donkere en kleurrijke lichte tinten haarscherp naast elkaar te printen op een vooraf geweven naturel kleed.Links

www.studioroderickvos.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, vloer, tapijt, karpet, polyamide, wol, #theyarnbox, #studioroderickvos, #clairevos

Gerelateerd nieuws
Ruim 200 merken op jubilerend Incoda
De komende editie van Incoda (Interieur Collectie Dagen) komende september in Gorinchem groeit. Meer dan 200 merken worden tijdens deze tiende editie gepresenteerd.
lees verder
Nieuwe ondervloer van Estillon
Estillon introduceert Solidbase, een nieuwe collectie ondervloeren voor pvc, laminaat en parket.
lees verder
Presentatie Evidence Brisa in DWI
Maandag 17 juni presenteert Leolux tijdens de Marketday in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein het nieuwe aanbouwmeubelprogramma Brisa van ontwerper Frans Schrofer voor de Évidence-collectie.
lees verder
 
Trendz uitgesteld naar Intirio
lees verder
Nieuwe Flotex collectie
Forbo Flooring introduceert binnenkort haar nieuwe Flotex Colour collectie: vier dessins en 90 kleuren in banen, tegel- en plankformaat.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden