Terugkoop Exterioo en Juntoo

Dinsdag 21 maart 2023

Jan Ollevier koopt alle aandelen van Exterioo en Juntoo, ketens die hij heeft opgericht, terug van investeerdersgroep Vendis Capital. Die had sinds 2016 een minderheidsbelang, maar stapt er nu uit voor 'een volgende groeifase'.
Terugkoop Exterioo en Juntoo
Terugkoop Exterioo en Juntoo Terugkoop Exterioo en Juntoo

Jan Ollevier is weer voor 100% eigenaar van Exterioo en Juntoo, nu hij minderheidsaandeelhouder Vendis Capital en een privé-investeerder uitkoopt uit Beliving, de moederholding van de ketens. De Knokse ondernemer wil het bedrijf nu, samen met Dominique Motte als ceo, helemaal zelfstandig leiden. Het doel: Juntoo en Exterioo in binnen- en buitenland laten groeien, zo meldt Retaildetail.

 

In 2016 speelde Vendis - tot 2021 ook eigenaar van Fatboy - een belangrijke rol in de transformatie van het bedrijf, dat toen nog bekend stond als Overstock. In 2021 is het merk hervormd en gesplitst in Exterioo (voor tuinmeubelen) en Juntoo (voor binnenmeubelen). De focus ligt nu meer op design en een verticaal geïntegreerd bedrijfsmodel. Ook kwam er een nieuw onlineplatform en een magazijn van 80.000 m² in de haven van Gent.

 

Exterioo is uitgegroeid tot een keten met 33 winkels van 2.000 m², waarvan 26 in België en 7 in Nederland. Bij Juntoo staat de teller op 18 Belgische winkels. De keten verhuisde veel showrooms naar panden van 1.500 m² en opende ook een aantal nieuwe winkels, zoals vorige week nog in Asse.

 

'De covidpandemie zorgde voor een exponentiële groei, waardoor de supply chain het op diverse vlakken niet altijd kon bijbenen. Als retailorganisatie zijn we nu echter klaar voor verdere groei van onze merken,' zegt Motte. De ceo denkt dat Ollevier het bedrijf nu naar een nieuwe mijlpaal kan loodsen. Vendis Capital blijft wel nog aandeelhouder van badkamerketen X2O, ook een formule van Jan Ollevier.Links

www.exterioo.nl
www.juntoo.be/nl
www.x2o.nl

Tags

nieuws, interieur, aankoop, ketens, meubelen, tuinmeubelen, investering, investeringsmaatschappij, directie, aandelen, showrooms, nederland, belgie, retail, retailorganisatie, badkamers, keten, website, ondernemer, CEO, directeur, #juntoo, #exterioo, #x2o, #vendiscapital, #ollevier

Gerelateerd nieuws
Prijs koopwoningen gestegen
De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn in januari bijna 2% hoger dan jaar eerder, zo meld het CBS.
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
Consument minder negatief
De stemming onder consumenten verbeterde ook in februari weer iets, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen steeg van -28 in januari naar -27 in februari. De koopbereidheid verbeterde, terwijl het oordeel over het economische klimaat wat verslechterde.
lees verder
Creatieve vloerkleed combinaties
[Sponsored artikel] - Je huis is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en het kiezen van de juiste interieurdetails veel verschil maken. Bijvoorbeeld door het gebruik van krachtige elementen als vloerkleden.
lees verder
 
R+T 2024 Awards uitgereikt
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden