Tegenvallend Imm beluistert kritiek

Maandag 12 juni 2023

De lente-editie van Imm zit er op. Een veel besproken beurs, want een stuk kleiner en minder goed bezocht dan we van het evenement gewend zijn.
Tegenvallend Imm beluistert kritiek
Tegenvallend Imm beluistert kritiek Tegenvallend Imm beluistert kritiek

'Het tijdstip was niet ideaal, maar we zijn er van overtuigd dat wij deze beurs zeker neer moesten zetten, net zoals een meubelfabrikant niet moet stoppen met produceren,' zegt directeur Dick Spierenburg: 'Je moet bezig blijven en de dingen doen waar je onderneming voor bestaat. 2,5 Jaar lang was er geen Imm mogelijk, dus het was erg belangrijk dat de Koelnmesse weer een interieurbeurs in Keulen kon organiseren. Deze editie was compacter, omdat het in deze tijd van het jaar niet mogelijk bleek om een grotere hoeveelheid exposanten aan ons te binden.'

 

Dick Spierenburg vormt samen met Bernd Sanden sinds begin dit jaar het managementduo van Imm en richt zich voornamelijk op het strategische en creatieve deel. 'Binnen de beperkingen van een editie in juni, met minder exposanten, hebben we nieuwe, kleinere presentaties ontwikkeld voor de designmerken (foto 2). Hal 11, met hierin 50 exposanten, liet zien dat we hier goed in geslaagd zijn, hier kwamen ook meer bezoekers dan verwacht. Helaas vielen de bezoekersaantallen in andere sectoren tegen, het vlakte wat af en dat is heel naar. We hebben ons stinkende best gedaan, maar helaas niet alle grote merken kunnen overtuigen om zich op de beurs te presenteren.'

 

Los van de hoeveelheid bezoekers was kritiek te horen op het feit dat het bezoeken van Imm niet gratis is, net zo min als het parkeren of het eten. 'Voor kleinere beurzen, waar een paar duizend mensen op af komen, is het eenvoudiger om deze zaken gratis te maken, voor een evenement met meer dan 30.000 bezoekers brengt dit flinke kosten met zich mee. Toch krijgen de meeste bezoekers toegangskaartjes en parkeertickets via één van de exposanten. We begrijpen echter de kritiek en willen hier zeker iets mee doen. We staan open voor nieuwe wegen, maar veranderingen hebben soms tijd nodig. In de Pure Hal waren zo als gezegd kleinere stands, en was minder ruimte voor keukentjes. Achter de stands hebben wij daarom voor een lange tafel gezorgd, waar 50 mensen tegelijkertijd aan konden lunchen (foto 3). Dit was voor de eerste keer, maar wij blijven kijken naar nieuwe mogelijkheden.

 

Er waren, naast de kritiek, ook zeker positieve geluiden te horen. Door de kleinere hoeveelheid exposanten viel de beurs in zijn geheel echter voor veel bezoekers tegen. In totaal namen 718 exposanten uit 43 landen deel aan deze speciale editie van Imm Cologne, die werd gehouden op een bruto tentoonstellingsoppervlakte van 120.000 vierkante meter. 86 Exposanten kwamen uit Duitsland en 632 uit andere landen. Rekening houdend met schattingen voor de laatste dag van de beurs, bezochten ongeveer 30.000 vakbezoekers uit 116 landen de Imm Spring Edition (128.000 bezoekers kwamen in 2020 naar Imm).

 

Van 14–18 januari 2024 vindt weer een reguliere editie van de Imm plaats.Links

www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.pure.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, koeln, keulen, koelnmesse, messe, K÷ln, K÷lnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, ontwerp, talent, management, personeel, personalia, berndsanden, dickspierenburg, #imm, #imm23, #imm2023, #immcologne, #dashaus, #IMM@home, #homemeetsspogaandgafa, #sleepcologne

Gerelateerd nieuws
Mogelijke overname Carpetright UK
Tapi wil Carpetright UK overnemen nadat dit bedrijf in grote financiŰle problemen is gekomen.
lees verder
Fauteuil ge´nspireerd door zee-inham
De nieuwe fauteuil Cala, door Simone Cagnazzo ontworpen voor Liu Jo Living, is ge´nspireerd op de kenmerken van een zee-inham: zeer open en zich iets uitstrekkend tot in het vasteland, in een ondiepe zee.
lees verder
 
Een cadeautje van een lamp
lees verder
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden