Succesvolle Techtextil, Texprocess and Heimtextil Summer

Maandag 27 juni 2022

Met in totaal 117 deelnemende landen, ongeveer 63.000 bezoekers en 2.300 exposanten werd het een goede herlancering van de internationale textielbeurzen in het beurscentrum van Frankfurt.
Succesvolle Techtextil, Texprocess and Heimtextil Summer
Succesvolle Techtextil, Texprocess and Heimtextil Summer Succesvolle Techtextil, Texprocess and Heimtextil Summer Succesvolle Techtextil, Texprocess and Heimtextil Summer Succesvolle Techtextil, Texprocess and Heimtextil Summer

Over alle drie de evenementen - Techtextil, Texprocess en de eenmalige Heimtextil Summer Special - vormden Italië, Frankrijk, Turkije, Groot-Brittannië, Nederland, België, Spanje, Polen, Zwitserland, Tsjechië, Portugal, Pakistan en de VS de top bezoekende naties. Op alle drie de zakelijke platforms was, naast de stevige orderactiviteit en de hoge bezoekerskwaliteit en -tevredenheid, vooral de geconcentreerde positieve energie van persoonlijke ontmoetingen merkbaar.

 

Ondanks aanhoudende reisbeperkingen behielden alle drie de beurzen hun pre-pandemische niveau van internationaliteit, zowel wat betreft exposanten als bezoekers. Naast Europese landen behoorden ook Pakistan, India, Korea en de VS tot de landen met de meeste bezoekers. Ook de bezoekerstevredenheid bleef voor alle drie de evenementen stabiel op een hoog niveau, gemiddeld 91%, zo meldt organisator Messe Frankfurt. Intensieve live-discussies, nieuwe interantionale persoonlijke contacten, spontane samenwerkingen in directe dialoog - dit alles was eindelijk weer mogelijk. Kopers van over de hele wereld maakten gebruik van de eenmalige parallelliteit van het beurstrio voor cross-netwerking om bestellingen te plaatsen en nieuwe zaken te initiëren.

 

Met een wereldwijd volume van bijna $ 1.000 miljard en een voorspelde groei van meer dan 4,4% tot 2026, is de textielindustrie een van de belangrijkste wereldwijde industrieën. 'De textielindustrie blijft een snelgroeiende markt die face-to-face interactie nodig heeft. In deze tijden van massale verstoringen van de toeleveringsketen hebben we de markten onze unieke cross-over geboden op de belangrijkste internationale marktplaats voor productinnovaties over bijna de gehele textielwaardeketen op precies het juiste moment." zei Olaf Schmidt, vice president Textiles & Textile Technologies.

 

Op Techtextil en Texprocess werden duurzame materialen en verwerkingstechnologieën, automatisering en digitale processen, evenals innovaties en vooruitstrevende nieuwe ontwikkelingen gepresenteerd in het exposantenassortiment. Informatie en inspiratie werden geleverd door conferentieformaten als Techtextil en Texprocess Forum.

 

De beurs toonde internationaliteit en gebruikersdiversiteit. Exposanten uit twaalf toepassingsgebieden en elf productgroepen ontmoetten een brede belangstelling van bezoekers, waardoor exposanten de nieuwe en verdere ontwikkelingen van hun producten van de afgelopen drie jaar aan een groot publiek konden presenteren.

 

Exposanten van Texprocess maakten ook van de gelegenheid gebruik om hun nieuwe producten internationaal te presenteren. Progressieve benaderingen werden erkend met de Texprocess of Techtextil Innovation Award. Duurzame bedrijven met vooruitstrevende en duurzame vezels, garens en weefsels, maar ook nieuwe processen, snijtechnologieën, waterbesparende verfprocessen of innovatieve verwerkingstechnologieën werden opnieuw gelabeld in het kader van Sustainability@Techtextil en Sustainability@Texprocess na succesvol onderzoek door een onafhankelijke internationale expertgroep.

 

Voor het eerst werden Techtextil en Texprocess ook virtueel gehouden. In het Digital Extension platform presenteerden exposanten zich digitaal en vergrootten zo hun aanwezigheid op de beurs. Al op 13 juni 2022 konden bezoekers profiteren van vele aanbiedingen van de Digitale Uitbreiding en hun beursbezoek optimaal voorbereiden. Het digitale platform van Techtextil en Texprocess is beschikbaar tot 8 juli 2022, waardoor de conferentieformaten van Messe Frankfurt, zoals de Techtextil- en Texprocess-forums, nog steeds toegankelijk zijn.

 

Vanwege het afgelasten van de reguliere Heimtextil in januari vanwege de pandemie, werd de internationale vakbeurs dit jaar op verzoek van de branche als eenmalige Zomerspecial parallel aan de andere 2 beurzen gehouden.

 

Fabrikanten en groothandelaren uit Europa en het buitenland vonden eersteklas contacten voor hun volumehandel. Het werd duidelijk: de toonaangevende internationale vakbeurs voor huis- en contracttextiel, die dit jaar op verzoek van de industrie eenmalig in de zomer werd gehouden, is er al in geslaagd om ook met een kleiner zomerassortiment terug op het internationale toneel te komen. Bezoekers waren verheugd om huis- en huishoudtextiel eindelijk weer persoonlijk te ervaren en te bestellen - van contract-, decoratie- en meubelstoffen tot functioneel textiel en eindproducten voor textiele meubelen, textieldesign en beddengoed.

 

De Heimtextil Zomerspecial was toonaangevend met een duidelijke focus op duurzaamheid. Een breed scala aan producten - van vezels gemaakt van PET-flessen en fairtrade natuurlijke materialen tot textielproducten met QR-codes om het hele productieproces te volgen - lieten bezoekers de megatrend duurzaamheid in zijn geheel ervaren. Linnen in combinatie met andere natuurlijke vezels zoals hennep en wol, evenals beddengoed gemaakt van katoen bedekt met kurk maakten ook deel uit van de groene wereldwijde productportfolio. In dit kader vielen ook de dagelijkse Groene Rondleidingen met inzichten in recyclebaar textiel goed in de smaak.

 

Nieuwe impulsen werden gegeven door de Heimtextil Trends voor de industrie. De Trend Space zette de schijnwerpers op ongebruikelijke benaderingen om verspilling en economische onevenwichtigheden te voorkomen. Andere publiekstrekkers waren de Green Village met betrouwbare certificaten, evenals de Heimtextil Conference "Sleep & More" over het megathema slapen en het duurzame hotelwezen, evenals het aanbod aan lezingen en rondleidingen in het kader van Interieur. Architectuur.Gastvrijheid.

 

De volgende Heimtextil vindt plaats van 10 t/m 13 januari 2023. De volgende Techtextil en Texprocess vinden plaats van 23 t/m 26 april 2024.Links

www.messefrankfurt.com
www.heimtextil.messefrankfurt.com
www.netherlands.messefrankfurt.com/nl/event/00000001/

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, textielindustrie, circulair, duurzaam, trend, trends, forecast, voorspelling, Heimtextil, heimtex, zomereditie, corona, #heimtex, #Heimtextil, #trendcouncil, #newhorizons, #techtextil, #texprocess

Gerelateerd nieuws
Herleven van verleden
Eijffinger introduceert de nieuwe behangcollectie Revive. Deze collectie laat het verleden herleven en combineert de vormen van toen met die van vandaag de dag.
lees verder
 
Milaan breidt digitale aanbod uit
lees verder
Overnames door Coulisse
Coulisse breidt uit met overnames van Lienesch en Sensuna:
pioniers in honingraat en plissťraambekleding.
lees verder
Toekomstgerichte Meubelbeurs
We blikken graag nog even terug op Meubelbeurs Brussel. Tijdens deze editie stond de toekomst centraal. Deze toekomst kent (economische) uitdagingen, maar de organisatie was erg te spreken over de editie van 2023, die iets meer bezoekers trok dan in 2022.
lees verder
 
Succesvol jaar Jysk
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden