Succesvolle beurzencombi Frankfurt

Woensdag 31 januari 2024

'Samen zaken doen vieren' was dit jaar het motto van de combinatie van beurzen voor de wereldwijde consumptiegoederenindustrie, bestaande uit Ambiente, Christmasworld en Creativeworld.
Succesvolle beurzencombi Frankfurt
Succesvolle beurzencombi Frankfurt Succesvolle beurzencombi Frankfurt Succesvolle beurzencombi Frankfurt Succesvolle beurzencombi Frankfurt Succesvolle beurzencombi Frankfurt

Met een stijging van tien procent presenteerden 4.928 exposanten hun nieuwe producten aan ongeveer 140.000 bezoekers uit alle handels- en verkoopkanalen. Hiermee hebben deze beurzen opnieuw bewezen een toonaangevend evenement te zijn dat retailers en fabrikanten oriëntatie biedt, zo meldt organisator Messe Frankfurt. 'Één keer per jaar en alleen hier in Frankfurt! De economie staat onder enorme druk door de toenemende wereldwijde spanningen. Daarom zijn persoonlijke ontmoetingen, nieuwe oplossingen, inspiratie en de ontwikkeling van nieuwe exportmarkten en verkoopkanalen zoals Hospitality en de contractbusiness onvervangbaar,' benadrukt Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt.

 

De internationaliteit is toegenomen: drie van de vier vakbezoekers kwamen uit het buitenland naar Frankfurt. Met een toename van het aantal internationale bezoekers van vijf procent ten opzichte van het voorgaande jaar tot een huidig percentage van 71 procent, overtrof de megabeurs het resultaat van het voorgaande jaar. Duitsland voerde dit jaar de lijst van bezoekerslanden aan. Italië en China namen de tweede en derde plaats in de top vijf van bezoekerslanden in, gevolgd door Nederland en de VS. Samen benadrukten ze opnieuw het belang van de toonaangevende vakbeurzen als 's werelds meest internationale evenement voor de consumentengoederenindustrie. Zoals verwacht waren de 'invliegende buitenlanders' sterker vertegenwoordigd dan bezoekerslanden die vaker per spoor naar het evenement reisden, zoals Frankrijk en de Alpenrepublieken.

 

Design, digitalisering in retail en productie, lifestyle en duurzaamheid, het nieuwe werken en de retail van de toekomst: dit waren de globale thema's van de industrie die centraal stonden op de beurzen. Het ondersteunende programma, geherstructureerd in themadagen, was een waardevolle bron van inspiratie voor alle doelgroepen. Lezingen, speciale presentaties, workshops en rondleidingen liepen consequent door de vijf beursdagen en konden op de themadagen verder worden uitgediept.

 

Met de nieuwe Designer Day, een netwerkevenement voor ontwerpers, en de onlangs in het leven geroepen Ambiente Designer-titel, die in de toekomst jaarlijks zal worden uitgereikt, benadrukt Ambiente zijn wereldwijde relevantie als de ontmoetingsplaats bij uitstek voor de designindustrie. De charismatische Milanese kunstenares en productontwerpster Elena Salmistraro gaf het startschot als Ambiente Designer 2024 en presenteerde haar visie op het thematische raakvlak tussen design, horeca en contractbusiness met haar speciale show The Lounge - A Serious Game.

 

Met de nieuw geïntroduceerde Hotelier's Day richt Ambiente zich op de hospitality industrie en het verder ontwikkelen van de groeigebieden Hospitality en Contract Business. Op deze manier worden nieuwe zakelijke kansen gecreëerd voor deelnemers uit de sector die zich richten op commerciële eindgebruikers. Duurzaamheid was en blijft een meta-thema van mondiaal belang, dat het beurstrio consequent belichtte in alle productsegmenten, in het randprogramma en in de algemene special interest Ethical Style.

 

Lifestyle en werkstijl smelten steeds meer samen: hoe ziet het werk van de toekomst eruit? Het gebied Future of Work gaf antwoorden op deze eigentijdse vraag: de gecureerde speciale show presenteerde oplossingen voor moderne werkomgevingen. Dit gebied gaf niet alleen nieuwe impulsen aan kantoorinrichters, maar ook aan vele andere doelgroepen zoals architecten, planners en commerciële eindgebruikers zoals hotels, de horeca en aanbieders van co-working spaces. 'De afgelopen jaren hebben geleid tot een periode van omwenteling, die ook zijn weerslag heeft gehad op het interieurontwerp: de grenzen tussen wonen en werken, creativiteit en formaliteit, functionaliteit en design zijn aan het vervagen, wat nieuwe ontwerpmogelijkheden creëert voor ons interieurontwerpers. Het nieuwe Ambiente-concept weerspiegelt dit - categorie-denken behoort tot het verleden!,' legt Carsten Wiewiorra, voorzitter van de vereniging van Duitse interieurontwerpers BDIA, uit. 'Met Future of Work doet de beurs recht aan planners die op zoek zijn naar toekomstgerichte, flexibele en duurzame oplossingen.'

 

Een andere toekomstgerichte focus lag op digitale transformatie: in de Digital Retail, gepresenteerd door Nmedia, gaven online retailspelers zoals EK Retail, Kaufland en Nmedia uitgebreide en praktische informatie over nieuwe digitale diensten voor de fysieke retail en online business. In deze context was de speciale presentatie Digitalmobil Handel in samenwerking met het Mittelstand-Digital Zentrum Handel een andere première. Bezoekers konden ter plekke uitproberen hoe de winkelervaring kan worden verrijkt en gepersonaliseerd met behulp van technologische oplossingen.

 

Messe Frankfurt beweegt zich in deze richting als partner van de sectoren zelf: bij de start van de beurzen voor consumentengoederen lanceerde het zijn nieuwe sectoroverschrijdende communicatie onder de paraplu van Conzoom Circle. Op die manier verbindt het bedrijf alle 30 beurzen en formats voor consumentengoederen wereldwijd onder één communicatieve paraplu en zet het zijn strategie voort als business enabler die het hele jaar door actief is. Het netwerk richt zich tot alle spelers op de wereldwijde markt van consumentengoederen, zowel exposanten als detailhandelaars. Het doel is om oriëntatie te bieden aan de industrie in verschillende landen en markten, om te netwerken met alle relevante spelers in de industrie en om zaken te bevorderen.

 

Nieuwe beursdata 2025

Ambiente, Christmasworld en Creativeworld blijven tegelijkertijd plaatsvinden in het beurscentrum van Frankfurt. Ze worden echter verplaatst naar begin februari om ervoor te zorgen dat de data van de belangrijkste internationale beurzen op elkaar zijn afgestemd.

 

Ambiente/Christmasworld: 7-11 februari 2025

Creativeworld: 7-10 februari 2025Links

ambiente.messefrankfurt.com
christmasworld.messefrankfurt.com
creativeworld.messefrankfurt.com
www.netherlands.messefrankfurt.com

Tags

nieuws, interieur, trends, trendpresentatie, aards, kleuren, design, trendarea, thema, led, woonaccessoires, verlichting, kaarsen, kamerparfum, duurzaam, natuurlijk, circulair, presentatie, exposanten, beurs, beursorganisatie, frankfurt, veroudering, natuur, aqua, kleuren, mineralen, futureofwork, christmas, kerst, duurzaamheid, contractbusiness, tour, #ambiente, #messefrankfurt, #creativeworld, #christmasworld, #ethicalstyle

Gerelateerd nieuws
Outdoor.Ambiente.Living succesvol
De derde editie van Outdoor.Ambiente.Living vond plaats in het kader van Intergastra 2024, de vakbeurs voor de hotel- en gastronomiesector, van 3 tot 7 februari.
lees verder
Prijs koopwoningen gestegen
De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn in januari bijna 2% hoger dan jaar eerder, zo meld het CBS.
lees verder
 
R+T Award Aura Illuminated Shades
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
Consument minder negatief
De stemming onder consumenten verbeterde ook in februari weer iets, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen steeg van -28 in januari naar -27 in februari. De koopbereidheid verbeterde, terwijl het oordeel over het economische klimaat wat verslechterde.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden