Studio Wae gaat nieuwe fase in

Woensdag 31 mei 2023

Studio Wae timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg. Een interview hierover met oprichter Tynke van den Heuvel in de nieuwe showroom in Bunnik.
Studio Wae gaat nieuwe fase in
Studio Wae gaat nieuwe fase in Studio Wae gaat nieuwe fase in Studio Wae gaat nieuwe fase in Studio Wae gaat nieuwe fase in Studio Wae gaat nieuwe fase in

Tynke van den Heuvel is de bedenker en oprichter van Studio Wae. Tijdens een interview in de nieuwe showroom vertelt zij over de unieke propositie van het bedrijf: 'Wij combineren design en duurzaam gebruik van materialen, waarbij we fabrikanten ook helpen met de recycling van producten. Wij geloven heel sterk in de toekomst van hergebruik en zien ook een groeiende belangstelling voor dit type product en design. Want een mooi design helpt bij de verkoop van duurzame producten.'

 

Na veertien jaar werken bij een recyclingbedrijf leerde Tynke dat afval een waardevolle stroom kan creëren. Hier stopte ze flink wat creativiteit aan toe, met als inspiratiebron: M.C. Escher. Het resultaat: speelse, strakke en geometrische producten in bestrating voor bijvoorbeeld de tuin. Gemaakt van hergebruikt puin, uit bijvoorbeeld slooppanden en gewonnen uit oude bestrating. Ze worden gemaakt in verschillende kleuren. Maar wat ze vooral uniek maken is toch wel de vorm. De combinatie van diverse geometrische vormen bij elkaar maakt het een speels geheel. Zo bepaalt een opdrachtgever met gemak hoe je ideale bestrating eruit ziet en laat je de tuin er naadloos op overgaan.

 

Daarna volgde een concept met tapijttegels, gebaseerd op dezelfde uitgangspunten: hergebruik van materiaal en geometrische vormen, geïnspireerd op Escher. De bron voor deze producten is de productie- uitval van grote tapijttegelproducenten van Nederland, waaronder Interface en Tarkett.

 

Een klant kan van de vloeren de kleur, vorm en grootte bepalen. Dankzij een kliksysteem worden losse tegels in elkaar geklikt. Er is keuze uit meer dan 500 kleuren, gebaseerd op de restproducten die door de leverancier worden geleverd. Inmiddels heeft Studio Wae al een aantal grote projecten uitgevoerd met deze tegels en worden er ook creatieve vloerkleden aangeboden.

 

Studio Wae is ook een sociaal bedrijf vertelt Tynke: 'wij staan ook voor een positieve social impact. Zo werken wij vanaf het begin al samen met bijv. statushouders die bij ons aan het werk gaan en zo beter integreren in de samenleving. En ook op andere gebieden zijn we hiermee bezig, bijvoorbeeld met de inrichting van ons nieuwe bedrijfspand.'

 

Het bedrijf heeft namelijk de volgende stap gemaakt met de verhuizing naar Bunnik. Een nieuwe locatie, ook zoveel mogelijk ingericht met materiaal dat hergebruikt wordt. Zo wordt er veel af gekeurd hout toegepast bij de inrichting. Het nieuwe pand is sfeervol ingericht met een grote showroom en omringende tuin. Hier kunnen de vloerkleden (binnen) en tuintegels (buiten) optimaal worden getoond.

 

Studio Wae biedt een brede ondersteuning aan opdrachtgevers, zowel zakelijk als consumenten (via een aantal dealers). 'Wij maken voor veel klanten een ontwerp op maat, conform de wensen van de klant en de inrichtingsideeën. En elk ontwerp is anders, aangezien wij gebruik maken van de kleuren die we aangeleverd hebben gekregen van onze fabrikanten. Dit maakt elke vloer die wij maken uniek,' zo vertelt Tynke met trots.

 

En uiteraard staat het bedrijf niet stil. De verhuizing heeft veel tijd gevergd, maar inmiddels is men weer aan de slag met de ontwikkeling van nieuwe producten, gebaseerd op de eigen filosofie van hergebruik en design. 'Wij werken al enige tijd aan waterdoorlatende tegels voor buiten en ik verwacht dat we daar op korte termijn iets voor elkaar gaan krijgen,' vertelt Tynke: 'En we zijn ook aan het kijken naar de toepassing van kurken, waarbij je bijvoorbeeld kurken van wijnflessen kunt gebruiken voor de productie van dit materiaal.'

 

En daar zal het zeker niet bij blijven. Tynke ziet nog veel mogelijkheden voor het hergebruik van andere type materialen of vloeren, maar hier gaat ze de komende tijd rustig over nadenken.

 

De verhuizing naar de nieuwe locatie in Bunnik is inmiddels afgerond, waarbij showroom, kantoor en productie volledig zijn ingericht en draaien. Op donderdag 1 juni is de officiële opening, waarna het bedrijf weer de volgende fase ingaat.

 

Unieke producten, unieke ontwerpen, een heldere bedrijfsvisie. Een stevige basis voor de toekomst.Links

www.studiowae.nl

Tags

nieuws, interieur, tapijt, steen, tegels, kliksysteem, duurzaam, recycling, hergebruik, creatief, ontwerp, kleuren, restproducten, productie, uitval, selectie, design, escher, inspiratie, showroom, kantoor, social, impact, ideeen, inspiratie, voetdruk, #bunnik, #studiowae, #tynke, #interface, #tarkett

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder
Duurzaamheid focus R+T 2024
De voorbereidingen voor R+T 2024 zijn in volle gang. 's Werelds toonaangevende vakbeurs voor rolluiken, deuren en zonwering opent haar deuren van 19 tot 23 februari 2024. Meer dan 1.000 exposerende bedrijven hebben zich al ingeschreven voor het evenement.
lees verder
 
Winnaars NKWP 2023
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden