Sterke groei Mohawk

Dinsdag 04 mei 2021

De twee West-Vlaamse bedrijven Unilin en IVC, die samen bijna een derde van de omzet van het Amerikaanse Mohawk vertegenwoordigen, bezorgen 's werelds grootste vloerenproducent een forse groei.
Sterke groei Mohawk
Sterke groei Mohawk Sterke groei Mohawk

De wereldwijde renovatiehype maakt dat de vloerendivisie van het Amerikaanse Mohawk het voorbije kwartaal een recordgroei van 31% heeft neergezet, zo is in dagblad De Tijd te lezen.

 

Het beursgenoteerde Amerikaanse Mohawk is opgedeeld in drie bijna even grote divisies, in een wat verwarrende mix van geografie en vloerbekledingstype: Global Ceramic, Flooring North-America en Rest of the World. Die laatste was in het eerste kwartaal van dit jaar goed voor $ 770 miljoen omzet, 29% van de totale omzet van Mohawk. De twee belangrijkste bedrijven daarin zijn Unilin, bekend van de klikvloeren onder het Quick-step-merk, en de vinylvloerenproducent IVC (Moduleo).


Alle divisies van Mohawk vertoonden in het eerste kwartaal een sterke groei, die het concern dankt aan de wereldwijde hype rond renovatie- en home improvement omdat consumenten hun geld niet meer spendeerden aan cinema, restaurants en reizen. De totale omzet van Mohawk in het eerste kwartaal van 2021 steeg met 16,5% naar $ 2,7 miljard. De divisie Rest of the World is de grootste groeier met 31% meer omzet dan in hetzelfde kwartaal van 2020, hoewel daarin een stevig wisselkoerseffect zit volgens De Tijd. De divisie is goed voor de helft van de groepswinst. De keramische vloeren groeiden met 10%, de divisie Noord-Amerika met 14%.


Opvallend is dat de winsten van het bedrijf op alle niveaus meer dan verdubbelden en dus veel sterker stegen dan de omzet. De nettowinst liep op van $ 110 miljoen tot 236 miljoen, de winst per aandeel van $ 1,54 tot 3,36. Dit wordt mede veroorzaakt door prijsverhogingen die doorgevoerd zijn.

Links

www.balterio.com
www.ivcgroup.com
www.quick-step.com
www.moduleo.com
www.mohawkflooring.com
www.mohawkinternational.com
www.unilin.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, tapijt, kamerbreed, pvc, lvt, vinyl, laminaat, stroken, strook, click, klik, plank, parket, tegel, stoffering, leggen, tapijttegel, #balterio, #ivcgroup, #quickstep, #moduleo, #mohawkinternational, #peitsman, #unilin

Gerelateerd nieuws
 
Bijzonder kleed met landkaart
lees verder
 
Nieuwe vinylcollectie
lees verder
 
Cornelis bij Rinos
lees verder
Edel Group in Britse handen
Kunstgras en tapijtfabrikant Edel Group uit Genemuiden komt in handen van het Britse Victoria. Victoria is een beursgenoteerde fabrikant en distributeur van vloerproducten, waaronder tapijt en kunstgras.
lees verder
Headlam verkoopt CH-tak
Headlam Group, het moederbedrijf van de Nederlandse grossier Headlam bv, is de verkoop van haar Zwitserse dochter Belcolor overeengekomen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden