Sterke groei Eichholtz

Maandag 16 oktober 2023

Eichholtz, uit Noordwijkerhout, groeit sterk door onder andere de opening van eigen winkels.
Sterke groei Eichholtz
Sterke groei Eichholtz Sterke groei Eichholtz

In het FD is uitgebreid aandacht besteed aan Eichholtz. Dit Nederlandse lifestyle meubelmerk is opgericht door Theo Eichholtz, die het bedrijf in 2018 verkocht aan participatiemaatschappij Gilde (heet nu Rivean Capital). Theo Eichholtz overleed helaas deze zomer op 55-jarige leeftijd.

 

De nieuwe eigenaar heeft Michiel Herkemij in 2021 aangesteld als ceo, met als doel om de wereldwijde expansie nog verder te versterken. Het meubelmerk is inmiddels in meer dan 100 landenverkrijgbaar, waarbij er de laatste jaren ook meerdere eigen winkels zijn geopend (meer dan 30). Zo zijn er dit jaar de grootste winkels geopend in de Amsterdamse PC Hooftstraat en in Miami.

 

Naast eigen winkels wordt de verkoop ook gedaan door een aantal distributiepartners, zoals warenhuizen als Harrods en Bloomingdale’s en diverse interieurwinkels. Zo wordt er al langere tijd samen gewerkt met de keten Restoration Hardware (RH), die net de stap naar Europa heeft gezet met een winkel in Londen. Meerdere Europese locaties staan op de planning om te openen.

 

Eichholtz brengt deze week ook een collectie uit in samenwerking met The Metropolitan Museum of Art. De Met x Eichholtz-collectie put inspiratie uit meer dan 5.000 jaar geschiedenis en kunst die wordt tentoongesteld in het wereldberoemde instituut. Met bijna 100 unieke producten is elk product prachtig vervaardigd om een verhaal te vertellen van oude beschavingen tot het heden, dat met onze creatieve visie en eigentijdse interpretatie, luxueus aanvoelt en ideaal is voor een moderne levensstijl.

 

Het merk brengt twee keer per jaar een collectie uit, die worden gepresenteerd op de diverse bekende meubelbeurzen in Milaan, Parijs en bijvoorbeeld Highpoint. Tevens worden er vele projecten (zoals hotels, restaurant en dergelijke) volledig ingericht door het bedrijf.

 

Eichholtz groeit en heeft voldoende plannen om dit de komende jaren ook te gaan doen.Links

www.eichholtz.com
www.riveancapital.com

Tags

nieuws, interieur, lifestyle, meubels, merk, ontwerpen, collectie, winkels, expansie, groothandel, interieurwinkels, projecten, restaurants, hotels, woningen, retail, beurzen, introductie, presentatie, exposant, locaties, opening, groei, #restorationhardware, #eichholtz, #themet, #riveancapital

Gerelateerd nieuws
Jubileummodellen Natuzzi
Natuzzi Italia koos het podium van de Milan Design Week 2024 om het startschot te geven voor een uitgebreid programma van evenementen en projecten om de vijfenzestigste verjaardag van het merk te vieren.
lees verder
Nieuwe eigenaar Casa
Casa heeft een nieuwe eigenaar: de Zweeds-Libanese ondernemer Ayad Al Saffar neemt een meerderheidsbelang in de Belgische interieurketen.
lees verder
Duurzaam programma
Voor de start van Techtextil in Frankfurt, introduceert Beaulieu Fibres International zijn Sustainable Fibres Program om vezels een nieuwe vorm te geven voor duurzame oplossingen.
lees verder
 
Insula door Patricia Urquiola
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als ht evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden