Omzetstijging Ikea

Donderdag 12 oktober 2023

Ikea presenteert wereldwijde en Nederlandse verkoopcijfers over het afgelopen boekjaar en deze zijn zeer positief.
Omzetstijging Ikea

De omzet van Ingka Group, de grootste franchisenemer van het Ikea concept, steeg in het fiscale jaar 2023 (1 september 2022 tot 31 augustus 2023) met 5,7% en kwam daarmee uit op € 41,7 miljard (fiscaal jaar 2022: € 39,5 miljard). Ikea investeerde als altijd - ondanks geopolitieke en economische uitdagingen - in een zo betaalbaar, duurzaam en toegankelijk mogelijk aanbod voor consumenten wereldwijd.

 

Door in te blijven zetten op wooninspiratie en fors te investeren in webshops en nieuwe en bestaande winkels, is het aantal fysieke winkelbezoeken met 7% toegenomen en groeide het aandeel online bezoeken op het totaal aantal bezoeken naar 26% (25% in 2022). De omzet van Ikea Nederland in 2023 groeide van € 1,37 naar € 1,64 miljard, een groei van 19,7% ten opzichte van 2022. Fysieke winkelbezoeken bij Ikea namen in Nederland met 22,1% toe. Van de Nederlandse omzet was 28% afkomstig uit online verkoop, een daling van 2,9% ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2022.

 

Ikea werkt hard aan een toekomstbestendig bedrijf. Dat doet het Zweedse woonwarenhuis onder meer door de logistieke processen te verbeteren en een retailer te zijn waar consumenten altijd terechtkunnen, online en offline, waar en wanneer zij maar willen.

Ingka Group opende zestig nieuwe vestigingen, onder andere in Kopenhagen, Madrid en San Francisco. Ook blijft Ingka Group investeren in duurzaamheid en wordt er hard gewerkt aan het doel om in 2030 klimaatpositief te zijn. Het bedrijf heeft toegezegd € 6,5 miljard te investeren in hernieuwbare energie, waarvan al bijna vier miljard is geïnvesteerd. Ook wordt inmiddels een kwart van de bestellingen wereldwijd emissievrij thuisbezorgd. In Nederland investeerde Ikea daarnaast fors in salarissen: in het afgelopen jaar kregen werknemers er minstens 13% bij.

 

Door geopolitieke en economische uitdagingen is Ikea een tijd genoodzaakt geweest prijsverhogingen door te voeren. Maar omdat betaalbaarheid voor Ikea een van de belangrijkste kernwaarden is, investeert het bedrijf fors in het verlagen van de prijzen. In Nederland kan hierdoor een groot deel van de prijzen gefaseerd naar beneden worden gebracht.

 

Sandra Schouten, CFO Ikea Nederland: 'Om ons aanbod betaalbaar te houden voor zoveel mogelijk mensen, investeren we nu flink in het omlaag brengen van de prijzen van onze populaire producten - met een focus op opbergproducten. Daarnaast doen we dat door onder andere slimme inkoop, efficiënte productontwikkeling en betaalbare en duurzame productie en vervoer. Voor ons is betaalbaarheid een topprioriteit - we blijven hier de komende tijd dan ook stevig op inzetten.'Links

www.ikea.nl
www.ikea.com

Tags

nieuws, interieur, bedrijfsresultaat, meubelen, slapen, retailer, winkels, groei, nettoresultaat, zweden, online, distributienetwerk, boekjaar, warenhuis, woonwarenhuis, keten, franchise, franchisenemer, winst, duurzaamheid, prijzen, verlaging, nederland, circulair, waarde, #ingka, #ikea

Gerelateerd nieuws
 
Succesvolle netwerklunch
lees verder
Consument iets negatiever
Het vertrouwen van consumenten in Nederland daalde in mei een fractie, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen nam af van -21 in april naar -22 in mei.
lees verder
Burgemeester sluit beddenwinkel
Beddenwinkel Boxspringstudio in Leiden moet van interim-burgemeester Peter van der Velden nog zeker een maand dicht blijven. Voor het pand ging in de nacht van maandag op dinsdag een explosief af.
lees verder
 
Trends digitaal beschikbaar
lees verder
Floriworld Trade & Event Center
Nes Vastgoed slaat de handen ineen met een (niet genoemde) partner uit de home deco business in de sierteeltsector om het voormalige Floriworld gebouw op het Royal Flora Holland-terrein in Aalsmeer compleet te transformeren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden