Omzetstijging Ikea

Donderdag 12 oktober 2023

Ikea presenteert wereldwijde en Nederlandse verkoopcijfers over het afgelopen boekjaar en deze zijn zeer positief.
Omzetstijging Ikea

De omzet van Ingka Group, de grootste franchisenemer van het Ikea concept, steeg in het fiscale jaar 2023 (1 september 2022 tot 31 augustus 2023) met 5,7% en kwam daarmee uit op € 41,7 miljard (fiscaal jaar 2022: € 39,5 miljard). Ikea investeerde als altijd - ondanks geopolitieke en economische uitdagingen - in een zo betaalbaar, duurzaam en toegankelijk mogelijk aanbod voor consumenten wereldwijd.

 

Door in te blijven zetten op wooninspiratie en fors te investeren in webshops en nieuwe en bestaande winkels, is het aantal fysieke winkelbezoeken met 7% toegenomen en groeide het aandeel online bezoeken op het totaal aantal bezoeken naar 26% (25% in 2022). De omzet van Ikea Nederland in 2023 groeide van € 1,37 naar € 1,64 miljard, een groei van 19,7% ten opzichte van 2022. Fysieke winkelbezoeken bij Ikea namen in Nederland met 22,1% toe. Van de Nederlandse omzet was 28% afkomstig uit online verkoop, een daling van 2,9% ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2022.

 

Ikea werkt hard aan een toekomstbestendig bedrijf. Dat doet het Zweedse woonwarenhuis onder meer door de logistieke processen te verbeteren en een retailer te zijn waar consumenten altijd terechtkunnen, online en offline, waar en wanneer zij maar willen.

Ingka Group opende zestig nieuwe vestigingen, onder andere in Kopenhagen, Madrid en San Francisco. Ook blijft Ingka Group investeren in duurzaamheid en wordt er hard gewerkt aan het doel om in 2030 klimaatpositief te zijn. Het bedrijf heeft toegezegd € 6,5 miljard te investeren in hernieuwbare energie, waarvan al bijna vier miljard is geïnvesteerd. Ook wordt inmiddels een kwart van de bestellingen wereldwijd emissievrij thuisbezorgd. In Nederland investeerde Ikea daarnaast fors in salarissen: in het afgelopen jaar kregen werknemers er minstens 13% bij.

 

Door geopolitieke en economische uitdagingen is Ikea een tijd genoodzaakt geweest prijsverhogingen door te voeren. Maar omdat betaalbaarheid voor Ikea een van de belangrijkste kernwaarden is, investeert het bedrijf fors in het verlagen van de prijzen. In Nederland kan hierdoor een groot deel van de prijzen gefaseerd naar beneden worden gebracht.

 

Sandra Schouten, CFO Ikea Nederland: 'Om ons aanbod betaalbaar te houden voor zoveel mogelijk mensen, investeren we nu flink in het omlaag brengen van de prijzen van onze populaire producten - met een focus op opbergproducten. Daarnaast doen we dat door onder andere slimme inkoop, efficiënte productontwikkeling en betaalbare en duurzame productie en vervoer. Voor ons is betaalbaarheid een topprioriteit - we blijven hier de komende tijd dan ook stevig op inzetten.'Links

www.ikea.nl
www.ikea.com

Tags

nieuws, interieur, bedrijfsresultaat, meubelen, slapen, retailer, winkels, groei, nettoresultaat, zweden, online, distributienetwerk, boekjaar, warenhuis, woonwarenhuis, keten, franchise, franchisenemer, winst, duurzaamheid, prijzen, verlaging, nederland, circulair, waarde, #ingka, #ikea

Gerelateerd nieuws
 
Montis stelt Rigo voor
lees verder
Duurzaamheid en innovatie centraal
Optimale vooruitzichten voor Techtextil en Texprocess 2024: een hoog niveau van vraag en internationaliteit in combinatie met een uitstekende mate van innovatie
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
B-Living focust op online uitbreiding
Als fusiebedrijf gespecialiseerd in glas en textiel, heeft interieurgroothandel B-Living, door strategische overnames de consumentenmarkt betreden. De onderneming wil binnen enkele jaren de helft van haar omzet online genereren.
lees verder
Dreigend faillissement Signa groep
De Oostenrijkse Signa Group, tot voor kort mede-eigenaar van onder andere De Bijenkorf, dreigt failliet te gaan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden