Sterke groei detailhandel januari

Dinsdag 28 februari 2023

De Nederlandse detailhandel is in januari sterk gegroeid, vooral door de non-food sector. Omzet online daalde behoorlijk.
Sterke groei detailhandel januari
Sterke groei detailhandel januari Sterke groei detailhandel januari

De detailhandel heeft in januari 11,3% meer omgezet dan in januari 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,4% hoger. De omzet van de non-foodsector groeide met 21,5% en de omzet van de foodsector met 7,3%. Daarnaast is online 10,9% minder omgezet dan een jaar eerder.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in januari. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 11,1% hoger dan in januari 2022.

 

De omzet van de non-foodwinkels groeide in januari 2023 met 21,5%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 12% hoger dan een jaar eerder. De grote groei komt vooral doordat er vorig jaar een lockdown van kracht was tot 15 januari 2022, waar de non-foodsector last van had.

Alle winkels hebben meer omgezet dan in januari 2022. Vooral de omzet van de kleding- en schoenenwinkels groeide sterk.

 

De online omzet was in januari 10,9% lager dan in januari 2022. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 2,7% minder omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), daalde met 20,1%. De online omzet van winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen lag in januari 2023 hoger dan in januari 2022. De omzet van de overige deelbranches was lager dan een jaar eerder.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, januari, #cbs

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
Groei Intergamma
Intergamma rapporteert een omzetgroei over 2022 en maakt nieuwe benoemingen bekend in de raad van commissarissen.
lees verder
Banenwinkel is geopend
Op 1 juni is de eerste banenwinkel geopend in de binnenstad van Inretail, als onderdeel van een uitgebreide campagne voor nieuw personeel.
lees verder
Binnen en buiten ergonomisch zitten
Plank is een Italiaanse designmeubelfabrikant met een passie voor intensief onderzoek naar industriŽle productietechnologie. Dit jaar introduceert het merk onder meer de stoel Velit.
lees verder
Vernieuwde Powerview
Luxaflex vernieuwt het smarthome-systeem Powerview Automation voor nog slimmere gordijnen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden