Sterke groei detailhandel januari

Dinsdag 28 februari 2023

De Nederlandse detailhandel is in januari sterk gegroeid, vooral door de non-food sector. Omzet online daalde behoorlijk.
Sterke groei detailhandel januari
Sterke groei detailhandel januari Sterke groei detailhandel januari

De detailhandel heeft in januari 11,3% meer omgezet dan in januari 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,4% hoger. De omzet van de non-foodsector groeide met 21,5% en de omzet van de foodsector met 7,3%. Daarnaast is online 10,9% minder omgezet dan een jaar eerder.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in januari. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 11,1% hoger dan in januari 2022.

 

De omzet van de non-foodwinkels groeide in januari 2023 met 21,5%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 12% hoger dan een jaar eerder. De grote groei komt vooral doordat er vorig jaar een lockdown van kracht was tot 15 januari 2022, waar de non-foodsector last van had.

Alle winkels hebben meer omgezet dan in januari 2022. Vooral de omzet van de kleding- en schoenenwinkels groeide sterk.

 

De online omzet was in januari 10,9% lager dan in januari 2022. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 2,7% minder omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), daalde met 20,1%. De online omzet van winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen lag in januari 2023 hoger dan in januari 2022. De omzet van de overige deelbranches was lager dan een jaar eerder.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, januari, #cbs

Gerelateerd nieuws
Webinar Milaan van NII
Het Nederlands Interieur Instituut (NII) organiseert een webinar waarin Zuzanna Skalska en Jeroen Junte interieurprofessionals bijpraten over de Milaan Design Week.
lees verder
Nieuwe duplistoffen
De duplistoffen-collectie van raamdecoratiespecialist B&C word uitgebreid met nieuwe serie metallics.
lees verder
 
Houten vloer voor vloerverwarming
lees verder
AR voor online verkoop Mline
Matrassenmerk Mline, onderdeel van Beter Bed Holding, experimenteert met Augmented Reality ter ondersteuning van online verkopen.
lees verder
Mflor exposant op Bau
Bau München is een van de grootste bouwbeurzen van Duitsland en trekt veel internationale bezoekers. Mflor presenteert zich met een eigen stand.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden