Sterke groei detailhandel januari

Dinsdag 28 februari 2023

De Nederlandse detailhandel is in januari sterk gegroeid, vooral door de non-food sector. Omzet online daalde behoorlijk.
Sterke groei detailhandel januari
Sterke groei detailhandel januari Sterke groei detailhandel januari

De detailhandel heeft in januari 11,3% meer omgezet dan in januari 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,4% hoger. De omzet van de non-foodsector groeide met 21,5% en de omzet van de foodsector met 7,3%. Daarnaast is online 10,9% minder omgezet dan een jaar eerder.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in januari. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 11,1% hoger dan in januari 2022.

 

De omzet van de non-foodwinkels groeide in januari 2023 met 21,5%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 12% hoger dan een jaar eerder. De grote groei komt vooral doordat er vorig jaar een lockdown van kracht was tot 15 januari 2022, waar de non-foodsector last van had.

Alle winkels hebben meer omgezet dan in januari 2022. Vooral de omzet van de kleding- en schoenenwinkels groeide sterk.

 

De online omzet was in januari 10,9% lager dan in januari 2022. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 2,7% minder omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), daalde met 20,1%. De online omzet van winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen lag in januari 2023 hoger dan in januari 2022. De omzet van de overige deelbranches was lager dan een jaar eerder.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, januari, #cbs

Gerelateerd nieuws
 
Montis stelt Rigo voor
lees verder
Duurzaamheid en innovatie centraal
Optimale vooruitzichten voor Techtextil en Texprocess 2024: een hoog niveau van vraag en internationaliteit in combinatie met een uitstekende mate van innovatie
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
B-Living focust op online uitbreiding
Als fusiebedrijf gespecialiseerd in glas en textiel, heeft interieurgroothandel B-Living, door strategische overnames de consumentenmarkt betreden. De onderneming wil binnen enkele jaren de helft van haar omzet online genereren.
lees verder
Dreigend faillissement Signa groep
De Oostenrijkse Signa Group, tot voor kort mede-eigenaar van onder andere De Bijenkorf, dreigt failliet te gaan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden