Sprookje Casper over

Woensdag 29 april 2020

De Amerikaanse matrassen-startup pionier Casper gaat stoppen met zijn activiteiten in Europa. Exemplarisch voor de dalende hype aan online matrassenspelers, die zich steeds vaker consolideren onder de hoede van traditionele spelers.
Sprookje Casper over

Online matrassenleverancier Casper (foto; website) stelt te hebben besloten te stoppen met de Europese activiteiten omdat het moet besparen in kosten (ca. $ 10 miljoen) wegens de coronacrisis, zo meldt Twinkle. Casper blijft wel in Noord-Amerika actief, hoewel het daar ook mensen ontslaat, zo'n 78, circa 20% van de medewerkers.

Casper werd zes jaar geleden opgericht en ontving toen tientallen miljoenen van onder meer beroemdheden om te investeren in groei, wat het deed richting Europa, als eerste in Engeland, daarna Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. In 2018 opende Casper nog tweehonderd fysieke winkels in Amerika.

In augustus 2018 ging een andere onlinespeler op het gebied van matrassen, Muun, failliet.

 

Kort daarvoor had Eve Sleep zich al teruggetrokken op haar Britse thuismarkt en de expansie naar continentaal Europa stopgezet.

 

Caspers' Duitse look-a-like Bruno werd recent overgnomen door Ruf Betten, in 2017 ging Emma al samenwerken met Matratzen Concord, toen nog onderdeel van Beter Bed.Links

www.casper.com
www.evesleep.co.uk
www.muun.co

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, matras, ledikant, nachtrust, online, woonbranche, e-commerce, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, #Bruno, #Casper, #Muun, #evesleep, #brunobett, #rufbetten

Gerelateerd nieuws
Online ontwikkelingen slapen
In korte tijd verschenen van Markdata.nl twee onderzoeken over de online ontwikkelingen met betrekking tot de slaapbranche. Volgens het onderzoeksbureau behalen slaapspeciaalzaken 5,1% van de omzet online, en werd in april 81% meer online gezocht naar slaapproducten.
lees verder
 
Daling woonretail april
lees verder
Cevilit weer verkrijgbaar
Het merk Cevilit en de belangrijkste kwaliteiten uit de Cevilit collectie zijn terug op de markt. Leverancier van het Cevilit-pakket wordt Smellink uit Delden.
lees verder
Opschorting voor Recor
Recor zit in grote problemen. Vorige week maandag is er door de Rechtbank in Antwerpen opschorting verleend aan de Limburgse meubelfabrikant uit Hasselt.
lees verder
DWI Vakbeurs najaar verspreid
De voorlopige planning van de najaarseditie van de Vakbeurs of liever gezegd Vakdagen van DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein was van 13-16 september 2020, maar dat is toch weer iets aangepast om het bezoek in verband met corona beter te kunnen spreiden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden