Sofacompany zus Jysk

Maandag 14 juni 2021

Sofacompany wordt een zus van Jysk. En Jysk doet een grote investering in Lelystad.
Sofacompany zus Jysk

Sofacompany, de Deense online meubelwinkel met showrooms in Arnhem, Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam, heeft een nieuwe eigenaar gekregen. De Lars Larsen Group, ook eigenaar van Jysk en Bolia, heeft het bedrijf overgenomen. Sofacompany wordt geen onderdeel van Jysk: net als de andere merken binnen de groep zal Sofacompany zelfstandig opereren.

Sofacompany, in 2012 opgericht door Catherine en Christian Rudolph, was in handen van investeringsfonds Procuritas. Sinds 2017 steeg de omzet met meer dan de helft tot € 73 miljoen en een ebitda van € 7 miljoen. Deze forse onlinegroei is ook de reden dat Lars Larsen Group geïnteresseerd was. Het succes zou te danken zijn aan de rechtstreekse verkoop van fabriek naar klant, zonder tussenpersonen.
 
Jan Bøgh, ceo van Jysk, in Retaildetail: 'Doelstelling is om hetzelfde marktaandeel te bereiken met onze online retailkanalen als met de fysieke winkels en showrooms. Sofacompany heeft daar een enorm potentieel want de online verkoop van onder meer meubels is aanzienlijk gestegen sinds de crisis.'

Kortgeleden nam Lars Larsen ook al de Zweedse slaapspecialist Sängjätten over van Beter Bed Holding. Jysk kondigde afgelopen vrijdag daarnaast aan € 200 miljoen te investeren in een nieuw distributiecentrum in Lelystad (foto). De bouw daarvan start in voorjaar 2022 en biedt waarschijnlijk in 2024 straks werk aan zo'n 350 mensen.


Links

www.jysk.com
www.jysk.nl
www.larslarsengroup.com
nl.sofacompany.com

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, woonkamer, eetkamer, slaapkamer, logeerkamer, meubel, bed, gordijn, stof, raambekleding, interieurbekleding, vloer, woonartikel, woonaccessoire, retail, winkel, shop, outlet, filiaal, keten, winkelketen, franchise, formule, woonwinkel, detailhandel, winkelformule, inkoop, inkoopvereniging, inkoopcombinatie, samenwerking, overname, acquisitie, kopen, overnemen, #sofacompany, #jysk, #jysk, #larslarsengroup

Gerelateerd nieuws
 
Sfeer in Arnhem
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
Oskar doet Prandina in Belux
Studio Oskar is recent de exclusieve agent voor Prandina in BelgiŽ en Luxemburg geworden.
lees verder
De Rothschild koopt pand Meubitrend
Edmond de Rothschild Reim koopt groot complex in Oss. Het gaat om het pand van Meubitrend.
lees verder
 
Tripp Trapp in eikenuitvoering
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden