Sofacompany zus Jysk

Maandag 14 juni 2021

Sofacompany wordt een zus van Jysk. En Jysk doet een grote investering in Lelystad.
Sofacompany zus Jysk

Sofacompany, de Deense online meubelwinkel met showrooms in Arnhem, Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam, heeft een nieuwe eigenaar gekregen. De Lars Larsen Group, ook eigenaar van Jysk en Bolia, heeft het bedrijf overgenomen. Sofacompany wordt geen onderdeel van Jysk: net als de andere merken binnen de groep zal Sofacompany zelfstandig opereren.

Sofacompany, in 2012 opgericht door Catherine en Christian Rudolph, was in handen van investeringsfonds Procuritas. Sinds 2017 steeg de omzet met meer dan de helft tot € 73 miljoen en een ebitda van € 7 miljoen. Deze forse onlinegroei is ook de reden dat Lars Larsen Group geïnteresseerd was. Het succes zou te danken zijn aan de rechtstreekse verkoop van fabriek naar klant, zonder tussenpersonen.
 
Jan Bøgh, ceo van Jysk, in Retaildetail: 'Doelstelling is om hetzelfde marktaandeel te bereiken met onze online retailkanalen als met de fysieke winkels en showrooms. Sofacompany heeft daar een enorm potentieel want de online verkoop van onder meer meubels is aanzienlijk gestegen sinds de crisis.'

Kortgeleden nam Lars Larsen ook al de Zweedse slaapspecialist Sängjätten over van Beter Bed Holding. Jysk kondigde afgelopen vrijdag daarnaast aan € 200 miljoen te investeren in een nieuw distributiecentrum in Lelystad (foto). De bouw daarvan start in voorjaar 2022 en biedt waarschijnlijk in 2024 straks werk aan zo'n 350 mensen.


Links

www.jysk.com
www.jysk.nl
www.larslarsengroup.com
nl.sofacompany.com

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, woonkamer, eetkamer, slaapkamer, logeerkamer, meubel, bed, gordijn, stof, raambekleding, interieurbekleding, vloer, woonartikel, woonaccessoire, retail, winkel, shop, outlet, filiaal, keten, winkelketen, franchise, formule, woonwinkel, detailhandel, winkelformule, inkoop, inkoopvereniging, inkoopcombinatie, samenwerking, overname, acquisitie, kopen, overnemen, #sofacompany, #jysk, #jysk, #larslarsengroup

Gerelateerd nieuws
Succes styling tool Fonq
Fonq gaat verder met de stylingtool die de webwinkel de afgelopen maanden uitprobeerde. Volgens de webwinkel zorgt deze voor 76% omzetstijging per styling tool gebruiker.
lees verder
 
Laengsel via Studio Oskar
lees verder
Nieuw projectgamma Occhio
Met Occhio+ wil Occhio een allesomvattende lichtplanning in projecten - zowel in de particuliere als in de commerciŽle sector - kunnen aanbieden. Dit concept brengt nieuwe producten en productuitbreidingen op de markt, die het toepassingsgebied van de verlichtingsproducent vergroot.
lees verder
 
Easy & Safe meubelstoffen
lees verder
M.O.W. helpt digitaliseren
Het is een trend om naast een fysieke beurs ook een digitaal platform te bieden aan exposanten. Ook M.O.W. (van 19-23 september) doet hieraan mee met het initiatief 360GradPlaza.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden