Smeedijzeren meubilair van Magis

Maandag 11 mei 2020

De Italiaanse meubelfabrikant Magis werkt met gerenommeerde ontwerpers voor de verschillende collecties gemaakt van metaal. Zoals bij de Officina-collectie.
Smeedijzeren meubilair van Magis
Smeedijzeren meubilair van Magis Smeedijzeren meubilair van Magis Smeedijzeren meubilair van Magis Smeedijzeren meubilair van Magis

Al meer dan 40 jaar biedt Magis functioneel en esthetisch vervaardigde producten van metaal - recent publiceerden we nog over de gietijzeren Brut - die zijn ontwikkeld in samenwerking met min of meer bekende ontwerpers en ervaren productiebedrijven. Dat geldt ook voor de Officina collectie van Ronan & Erwan Bouroullec.

Het kernelement van de hele collectie is smeedijzer, een metaal dat is gevormd volgens een oude verwerkingsmethode. Het ijzer wordt met de hand verwerkt, maar ook industrieel. Door de onregelmatigheid van de slagen op het oppervlak is elk onderdeel een uniek stuk vakmanschap. Het grootste deel van de collectie is verkrijgbaar met een verzinkt of antraciet gelakt frame.

Stoelen en banken (foto 2) zijn er in verschillende materialen, zoals multiplex, leer, stof of polypropyleen. De tafels (foto 1) zijn er in verschillende vormen en hoogtes en kunnen gecombineerd worden met bladen van Amerikaans noten, Carrara marmer, geverfd staal, rookglas of leisteen.

Een variant is de Officina Lounge, verkrijgbaar als fauteuil (foto 3), twee- of driezitsbank (foto 4) en poef (foto 3). De fauteuils zijn verkrijgbaar in Kvadrat stoffen, leer of multiplex.

De collectie omvat overigens ook een reeks kleine meubelen voor de garderobe zoals een kapstok, een spiegel over de volledige lengte of een hangende kleerhanger. Maar ook aan accessoires als kandelaars is gedacht

Veel producten zijn brandwerend en geschikt voor buiten (foto 5). Deze stoelen met zitting en rugleuning van polypropyleen, combineren tafels met blad van plaatstaal elektrolytisch verzinkt en gelakt in polyester poeder.Links

www.magisdesign.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, meubel, meubelen, bank, bankstel, zitmeubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, meubilair, designmeubelen, woonkamer, project, kantoor, kantoormeubel, office, lounge, metaal, gietijzer, smeedijzer, meubelfabrikant, outdoor, buiten, tuin, #magis,

Gerelateerd nieuws
Modulaire Molo
Molo is volgens Kettal een voorbeeld van een modulaire bank in zijn puurste vorm. De bank is gemaakt om zich makkelijk aan te passen aan de gewenste situatie en ruimte.
lees verder
 
Dome Deco B2B-platform
lees verder
Deense meubels via Lunar
De Belgische agent Lunar Society is sinds begin deze maand gestart met het vertegenwoordigen van een typisch Scandinavisch meubelmerk in de Benelux.
lees verder
DWI Voorjaarsvakdagen
DWI (De Woonindustrie) geeft vast een sneak preview van de Voorjaarsvakdagen in februari met nieuwe en verlengde samenwerkingen met exposanten en mooie collecties. Ook de data zijn bekend.
lees verder
Ultiem loungen bij Natuzzi
De uit Turijn afkomstige Paola Navone wordt ge´nspireerd door een soort onvolmaakte schoonheid. Daarnaast richt zij zich met haar ontwerpen voor Natuzzi op eenvoud en details die de vredige en ontspannen levensstijl in de Italiaanse Puglia regio volgens haar oproepen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden