Smeedijzeren meubilair van Magis

Maandag 11 mei 2020

De Italiaanse meubelfabrikant Magis werkt met gerenommeerde ontwerpers voor de verschillende collecties gemaakt van metaal. Zoals bij de Officina-collectie.
Smeedijzeren meubilair van Magis
Smeedijzeren meubilair van Magis Smeedijzeren meubilair van Magis Smeedijzeren meubilair van Magis Smeedijzeren meubilair van Magis

Al meer dan 40 jaar biedt Magis functioneel en esthetisch vervaardigde producten van metaal - recent publiceerden we nog over de gietijzeren Brut - die zijn ontwikkeld in samenwerking met min of meer bekende ontwerpers en ervaren productiebedrijven. Dat geldt ook voor de Officina collectie van Ronan & Erwan Bouroullec.

Het kernelement van de hele collectie is smeedijzer, een metaal dat is gevormd volgens een oude verwerkingsmethode. Het ijzer wordt met de hand verwerkt, maar ook industrieel. Door de onregelmatigheid van de slagen op het oppervlak is elk onderdeel een uniek stuk vakmanschap. Het grootste deel van de collectie is verkrijgbaar met een verzinkt of antraciet gelakt frame.

Stoelen en banken (foto 2) zijn er in verschillende materialen, zoals multiplex, leer, stof of polypropyleen. De tafels (foto 1) zijn er in verschillende vormen en hoogtes en kunnen gecombineerd worden met bladen van Amerikaans noten, Carrara marmer, geverfd staal, rookglas of leisteen.

Een variant is de Officina Lounge, verkrijgbaar als fauteuil (foto 3), twee- of driezitsbank (foto 4) en poef (foto 3). De fauteuils zijn verkrijgbaar in Kvadrat stoffen, leer of multiplex.

De collectie omvat overigens ook een reeks kleine meubelen voor de garderobe zoals een kapstok, een spiegel over de volledige lengte of een hangende kleerhanger. Maar ook aan accessoires als kandelaars is gedacht

Veel producten zijn brandwerend en geschikt voor buiten (foto 5). Deze stoelen met zitting en rugleuning van polypropyleen, combineren tafels met blad van plaatstaal elektrolytisch verzinkt en gelakt in polyester poeder.Links

www.magisdesign.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, meubel, meubelen, bank, bankstel, zitmeubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, meubilair, designmeubelen, woonkamer, project, kantoor, kantoormeubel, office, lounge, metaal, gietijzer, smeedijzer, meubelfabrikant, outdoor, buiten, tuin, #magis,

Gerelateerd nieuws
Rapport Meubelzaken verschenen
In het Marketingrapport Meubelzaken 2020 staan de resultaten van een onderzoek onder meubelspeciaalzaken in Nederland. Hierin geeft Markdata.nl een overzicht van de ontwikkelingen in de meubeldetailhandel in Nederland.
lees verder
Nieuwe topman Riviera Maison
Edo Beukema is begin juni aangesteld als managing director van Rivičra Maison. In deze rol zal hij naast ceo Henk Teunissen verder werken aan de groei en de transformatie naar een omnichannel organisatie.
lees verder
 
Ruik Let's Pause
lees verder
 
Daling woonretail april
lees verder
Opschorting voor Recor
Recor zit in grote problemen. Vorige week maandag is er door de Rechtbank in Antwerpen opschorting verleend aan de Limburgse meubelfabrikant uit Hasselt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden