Sluiting mcThree Carpets

Woensdag 06 december 2023

Nadat de zoektocht naar een overnemer op niets uitgedraaid is, sluit het Waregemse textielbedrijf Mc Three Carpets de deuren. De 278 werknemers dreigen hun baan te verliezen.
Sluiting mcThree Carpets

Het management van het Waregemse textielbedrijf Mc Three Carpets heeft dinsdagnamiddag de intentie tot sluiting aangekondigd, meldt de West-Vlaamse regionale tv-zender Focus & WTV. Het bedrijf met 278 werknemers was vorig jaar nog op zoek naar een overnemer, maar die werd niet gevonden. Eigenares Sophia Vanwynsberghe besliste toen om de karpettenspecialist in eigen handen te houden, zo meld dagblad De Tijd in een artikel.

 

Mc Three Carpets boekte in 2022 bijna een derde minder winst. Het bedrijf dook toen € 0,6 miljoen in het rood. Dat het bedrijf, opgericht door Lucien Vanwynsberghe, vader van de huidige eigenares, nu sluit, is een verrassing. Vorig jaar leek de familie met Mc Three Carpets te willen doorgaan nadat de Amerikaanse dochter Orian Rugs werd verkocht en de slecht presterende Turkse dochter Sofiteks Tekstil werd gesloten.

 

Maar ook in Waregem gingen de zaken niet goed. 'De bedrijfsleiding moet vaststellen dat de verliezen almaar verder toenemen', zegt gedelegeerd bestuurder Matthias Page in Het Laatste Nieuws. Hij wijst op de almaar grotere concurrentie uit de lageloonlanden, een structurele overcapaciteit en prijsdruk op de internationale markten.

 

Tijdens de coronacrisis was er tijdelijk extra vraag naar interieur- en textielproducten, maar dat effect is uitgewerkt. Nadien verslechterde de situatie door de energiecrisis, de inflatie en het gedaalde consumentenvertrouwen. 'Daardoor zijn de marges ontoereikend geworden om de organisatie langdurig in stand te houden,' concludeert Page.

 

Mc Three Carpets, bekend van zijn grote vestiging langs de E17, ontstond als een samenwerking tussen Lucien Vanwynsberghe en de families Santens en Verstraete, maar kwam een tiental jaar geleden volledig in handen van de familie Vanwynsberghe. Het bedrijf is een grote fabrikant van machinaal geweven tapijten en richt zich op het midden- tot laagsegment met klanten als Leen Bakker en doe-het-zelfzaken, waar het ook Balta-Victoria tegenkomt. Balta probeerde het bedrijf in 2016 tevergeefs over te nemen.

 

De jaarrekening van 2022 toonde al een grote omzetdaling van 31% tot € 37,8 miljoen. Het bedrijf dook toen € 0,6 miljoen euro in het rood, zo meld De Tijd.Links

www.mcthree.be

Tags

nieuws, interieur, tapijt, productie, vloerkleden, overname, sluiting, verkoop, middensegment, laagsegment, verlies, waregem, krant, publicatie, ontslag, organisatie, vakbonden, omzetdaling, #balta, #victoria, #mcthreecarpets

Gerelateerd nieuws
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
 
J & J Woninginrichting failliet
lees verder
Creatieve vloerkleed combinaties
[Sponsored artikel] - Je huis is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en het kiezen van de juiste interieurdetails veel verschil maken. Bijvoorbeeld door het gebruik van krachtige elementen als vloerkleden.
lees verder
Overname door Bona
Bona neemt de Australische distributeur Ezi Floor Products (EFP) over. EFP sluit zich daardoor aan bij Bona’s netwerk van 16 dochterondernemingen wereldwijd.
lees verder
Voordelen PVC vloer
[Sponsored artikel] - Als je op zoek bent naar een vloer die stijlvol, duurzaam en onderhoudsvriendelijk is, overweeg dan eens een PVC vloer.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden