Nieuwe reorganisatie Signify

Woensdag 06 december 2023

Het is geen fijn bericht, zo vlak voor de feestdagen. Verlichtingsbedrijf Signify gaat opnieuw ingrijpend reorganiseren, zo kondigde het bedrijf op vrijdag 1 december 2023 aan.
Nieuwe reorganisatie Signify

Met als doel jaarlijks meer dan € 200 miljoen aan kosten te besparen, streeft het bedrijf naar het handhaven van zijn marges te midden van een dalende omzet en stijgende kosten. De reorganisatie omvat een significante verandering in de huidige structuur, waarbij Signify zich zal opsplitsen in vier verticale units. Deze strategische aanpassing heeft als doel de kosten te verlagen en de klanten beter te bedienen, met de hoop op het herstel van groei.

 

De aankondiging van de reorganisatie heeft geleid tot onzekerheid en bezorgdheid onder de medewerkers, vooral omdat het bedrijf in het verleden al meerdere reorganisaties heeft doorgevoerd en banen heeft geschrapt. Op vragen over het aantal medewerkers dat getroffen zou worden, gaf Signify geen duidelijk antwoord, maar geruchten suggereren dat het om ongeveer 300 banen zou kunnen gaan.

 

Analisten tonen begrip voor de noodzaak van kostenbesparing, gezien de uitdagende marktomstandigheden, zoals de krimp van een belangrijk deel van de lichtmarkt en de overgang naar energiezuinige ledverlichting. De vraag is echter welke impact de maatregelen op de winst zullen hebben, gezien de aanzienlijke herstructureringskosten. De reorganisatie wordt naar verwachting in de eerste helft van 2024 te worden doorgevoerd. Voor de medewerkers van Signify blijven echter vele vragen onbeantwoord over hun toekomstperspectief en de stabiliteit van de organisatie.Links

www.signify.com/nl-nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, retail, winkel, licht, verlichting, lamp, fabrikant, led, halogeen, armatuur, domotica, bluetooth, app, omzet, omzetcijfers, kwartaalcijfers, reorganisatie, #philips, #philipshue, #philipshuebridge, #signify

Gerelateerd nieuws
Klaar voor Light + Building
Van 3 tot 8 maart 2024 is de Frankfurter Messe weer het toneel van Light + Building. Ruim 2.130 bedrijven presenteren zich hier, waarvan het merendeel verlichtingsfabrikanten.
lees verder
 
Flinke stijging huizenprijzen
lees verder
Elektrische bediening raambekleding?
[Sponsored artikel] - Waarom zou je moeten kiezen voor elektrische raambekleding? Naast gemak en comfort biedt het ook kostenbesparing en veiligheid. Lees hier de belangrijkste voordelen.
lees verder
Prijs koopwoningen gestegen
De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn in januari bijna 2% hoger dan jaar eerder, zo meld het CBS.
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden