Extra fondsen winkelgebieden

Woensdag 06 december 2023

Negen Nederlandse dorpen en steden krijgen in totaal € 26 miljoen om hun winkelgebied te versterken en levendig te houden. Het ministerie van Economische Zaken financiert dit vanuit het fonds ‘Impulsaanpak Winkelgebieden’.
Extra fondsen winkelgebieden

Inretail vindt het een mooie toezegging, maar roept tegelijk ook op tot meer financiële armslag voor dit fonds. Een aantal gemeenten diende een goed plan in, maar krijgen niets, omdat het budget voor deze ronde op was. Ook werken veel plaatsen nog aan toekomstplannen voor hun winkelgebied die in 2024 ingediend kunnen worden. Daarvoor is in totaal nog € 22 miljoen beschikbaar. Het nieuwe kabinet moet doorgaan met deze succesvolle regeling en hiervoor € 400 miljoen extra vrijmaken, vindt Inretail. Dan kan in veel meer plaatsen de vlag uit. 

Regeling Impulsaanpak Winkelgebieden

Het is een succesformule dat lokale betrokkenen dankzij de Impulsaanpak Winkelgebieden samenwerking zoeken, verbeterplannen voor hun winkelgebieden aandragen en daar ook zelf fors aan bijdragen. Dat moet beloond worden. In totaal is voor de looptijd van de regeling Impulsaanpak Winkelgebieden € 100 miljoen beschikbaar en er resteert nu nog één subsidieronde terwijl de belangstelling juist groeit.

'We moeten voorkomen dat een leeg fonds straks de noodzakelijke verbeteringen langer tegenhoudt dan nodig is. Dan blijven plannen liggen en dat betekent vertraging en uitstel, terwijl de transitie van de retail doorgaat. Hoe eerder je van start kunt gaan, hoe beter voor de plaats, de ondernemers en de inwoners die het liefst in een sterk en bruisend winkelgebied hun aankopen doen,' vindt Jan Meerman van INretail.  

Lokale samenwerkingen

De Impulsaanpak Winkelgebieden stimuleert lokale samenwerking en is een praktisch instrument om plannen om te zetten in concrete projecten die zorgen voor een sterker toekomstperspectief voor een winkelgebied. De negen gemeenten die een bijdrage ontvangen zijn: Apeldoorn (Gelderland), Emmen (Drenthe), Enschede (Overijssel), Nissewaard (Zuid-Holland), Sluis (Zeeland), Someren (Noord-Brabant), Terneuzen (Zeeland), Waalwijk (Noord-Brabant) en Westervoort (Gelderland).Links

www.inretail.nl
www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-economische-zaken-en-klimaat

Tags

nieuws, interieur, branchevereniging, winkelgebieden, stimulans, financiering, plannen, samenwerking, lokaal, ondernemers, detailhandel, retail, kabinet, ministerie, armslag, verbeterplannen, impulsaanpak, transitie, bruisend, winkelen, #ministerieez, #inretail

Gerelateerd nieuws
 
Flinke stijging huizenprijzen
lees verder
Elektrische bediening raambekleding?
[Sponsored artikel] - Waarom zou je moeten kiezen voor elektrische raambekleding? Naast gemak en comfort biedt het ook kostenbesparing en veiligheid. Lees hier de belangrijkste voordelen.
lees verder
Prijs koopwoningen gestegen
De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn in januari bijna 2% hoger dan jaar eerder, zo meld het CBS.
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
Consument minder negatief
De stemming onder consumenten verbeterde ook in februari weer iets, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen steeg van -28 in januari naar -27 in februari. De koopbereidheid verbeterde, terwijl het oordeel over het economische klimaat wat verslechterde.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden