Slijkhuis Design 100 jaar

Woensdag 20 april 2022

Slijkhuis Interieur Design bestaat 100 jaar, een uniek bedrijf met veel historie, gevestigd in Winterswijk.
Slijkhuis Design 100 jaar
Slijkhuis Design 100 jaar

In mei 1921 startte Gerard Slijkhuis een meubelproductiebedrijf en groothandel. De kwaliteit maakte zijn meubels al snel tot een succes. Zo werd zijn vernieuwende rookfauteuil met verstelbare rugleuning enorm populair.

 

In 1972 opende zoon Jan Slijkhuis een showroom opende in het pand van coöperatie De Dageraad in de Jonenstraat, de locatie waar het bedrijf nog steeds is gevestigd in Winterswijk. Van groothandel werd het bedrijf een woonwinkel. Jan Slijkhuis en zijn vrouw hielpen hun klanten heel zorgvuldig en verkochten alleen hoogwaardige meubels. Het bezorgde het bedrijf een uitstekende reputatie.

 

Vanaf zijn zesde jaar stond de huidige eigenaar Eric Slijkhuis al armleuningen te schuren in de fabriek en wist welke hij studierichting gekozen zou worden.

 

Eind jaren 80 loste Eric Slijkhuis zijn ouders af. Een nieuwe generatie (de derde), een nieuw elan: het bedrijf ging helemaal over op hedendaags woondesign en interieurarchitectuur. Inmiddels is men ook letterlijk in een nieuwe eeuw beland. Een digitale eeuw. Dat biedt gemakken, maar ook keuzestress en behoefte aan meer service.

 

Het team van Slijkhuis merkt dat mensen sterker dan ooit verlangen naar persoonlijk overleg met betrokken vakmensen. En naar meubels en materialen die je kunt zien en voelen. Dat kan bij Slijkhuis in een inspirerende en gastvrije sfeer. Hoe de technologie zich ook verder ontwikkelt, zelfs in de toekomst gaan we niet wonen in een virtueel huis. De tastbare en persoonlijke ervaring en het totale ontzorgen zal bij Slijkhuis daarom alleen maar nóg beter en completer maken.

 

Daarmee is men al begonnen toen Het Fundament werd opgericht als architectenbureau binnen het Slijkhuis-pand. Zo kan men alles aanbieden, van een nieuwe bank tot tot een compleet nieuw, duurzaam huis. Op deze manier blijft Slijkhuis werken aan de toekomst van het wonen en van hun klanten.

 

Een 100 jarige met modern elan.Links

www.slijkhuis-interieur.com
www.hetfundamentarchitectuur.nl

Tags

nieuws, interieur. meubelen, architectuur, design, modern, merken, ontwerpen, uniek, maatwerk, interieuradvies, jubileum, feest, eeuw, 100 jaar, honderd, #slijkhuis, #hetfundament

Gerelateerd nieuws
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
light + motion van Prado
Met light + motion brengt het designtechnologiemerk prado de eerste inbouwspot met onzichtbare bewegingssensor op de markt. Het Belgische bedrijf, opgericht door Thibault Renson, levert daarmee naar eigen zeggen een primeur in de internationale designwereld.
lees verder
Coretec weer beste
Voor de tweede keer is US Floors, de fabrikant van de bekende Coretec vloeren, tot de beste rigid-core producent uitgeroepen.
lees verder
11e Lichtwoche in maart
De datum van de elfde Sauerland Lichtwoche is officieel: van 5 t/m 10 maart 2023 presenteren de bedrijven in de branche zich weer en tonen hun nieuwste licht- en verlichtingstrends in Sauerland.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden