Broedertwist bij Betap

Woensdag 20 april 2022

Het FinanciŽle Dagblad publiceerde een uitgebreid artikel over de ruzie tussen de broers Johan en Arend van Lente, eigenaren van Betap.
Broedertwist bij Betap

Aanleiding voor het artikel is dat de broers van Lente weer voor de Ondernemingskamer moesten verschijnen om hun geschillen op te lossen. Vorig jaar gebeurde dit ook al, toen nog met hun inmiddels overleden vader.

Beide broers hebben al jaren ruzie met elkaar, waarbij ook de overleden vader een rol speelde. Deze wilde Johan Betap uitwerken, hetgeen deze laatste niet wil. Oorzaak van het geschil is dat beide broers elkaar ongeschikt vinden om de tapijtfabrikant te leiden. Dit bleek opnieuw tijdens de zitting van de ondernemerskamer, waar de verwijten over en weer volgden.

 

Arend van Lente is sinds 2018 niet meer actief geweest in de dagelijkse leiding van het bedrijf, waarbij hij na de dood van zijn vader terugkeerde op kantoor (zonder officiële functie). Beide broers accepteren elkaar niet, vandaar wederom de gang naar de ondernemingskamer. Een deskundige stelt dan ook bij de zitting 'ik zie een bloeiende, gerenommeerde onderneming, die in moeilijk vaarwater komt' en de broers oproept weer samen te gaan werken. Dit zien beide niet zitten.

 

De broers hebben een even groot belang in Betap. De aandelen zijn ondergebracht in een bovenliggende stichting administratiekantoor (een zogenaamde Stak), waar ook een impasse is omdat niemand de overhand heeft. De ondernemingskamer kan niet zelf een bestuurder van de Stak benoemen, daarom is er gezocht naar een andere oplossing. De broers verzoeken de ondernemingskamer om een kandidaat–bestuurder aan te wijzen, die dan door beide broers benoemd zal worden als derde bestuurslid van de Stak, zodat de patstelling doorbroken kan worden.

 

De ondernemingskamer gaat zich hierover buigen, mede over de vraag of de broers (of één van hen) geschorst moet worden om de impasse te doorbreken. Wordt over enkele weken vervolgd.Links

www.betap.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, vloer, vloerbedekking, stoffering, ondertapijt, ruzie, machtsstrijd, zeggenschap, personalia, broers #betap, #lente, #Stak

Gerelateerd nieuws
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
Coretec weer beste
Voor de tweede keer is US Floors, de fabrikant van de bekende Coretec vloeren, tot de beste rigid-core producent uitgeroepen.
lees verder
 
Marokkaans design
lees verder
Nieuw Intr point in Nuth
Per vandaag, 1 augustus, is het meest zuidelijk gelegen Intr Point verhuisd naar een nieuwe, grotere en klimaatneutrale locatie in Nuth.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden