Sleeptrade neemt Perzona over

Donderdag 26 oktober 2023

Eind deze maand komt het merk Perzona in handen van Sleeptrade, dat via haar winkelformule Beddenspecialist al enige jaren het merk Perzona voert. Onderdelen gaan gebruikt worden bij diverse activiteiten, al dan niet onder het merk Perzona.
Sleeptrade neemt Perzona over

Per 30 oktober 2023 neemt Sleeptrade het merk Perzona over. In 2017 was Perzona ook al eens overgenomen, toen van Swiss Sense Holding door ex-Tempur directeur Jean Paul Palman. Sleeptrade directeur Maarten Stoffels (foto): 'We voeren al enkele jaren het unieke 3D meetsysteem van Perzona onder ons label Slaapid en onder de noemer Slaapid postuurmeting. Wij willen dit meetsysteem graag uitbreiden en optimaliseren, maar dit is alleen interessant als we dit in eigen beheer kunnen doen. Ons doel is daarbij om het meetsysteem te kunnen koppelen aan al onze collecties en niet alleen aan Perzona producten.

Daarnaast overwegen we ook om het meetsysteem voor derden onder eigen label te gaan ontwikkelen. Het overnemen van het patent om 3D metingen uit te voeren in winkels biedt ons de kans en bescherming om deze onderscheidende meetservice exclusief via winkels aan te bieden aan consumenten.'

Stoffels vervolgt: 'Naast het meetsysteem neemt Sleeptrade ook de patenten op de matrassen van Perzona over. Deze matrassen passen vanwege de aanpasbaarheid heel goed in de op-maat-adviesstrategie van Beddenspecialist. Hetzelfde geldt voor de unieke verstelbare boxspring, die is ontworpen door Ben Hoek. Het design en de technische mogelijkheden van deze boxspring zijn prachtig en het patent ook goede bescherming. Dit is een mooie toevoeging aan de collectie.'

Sleeptrade neemt overigens niet het bedrijf Perzona over, maar alleen diverse ‘assets’, zoals onder andere de merken, de patenten, het meetsysteem en een deel van de voorraad.

Het merk Perzona, dat in 2014 op de Meubelbeurs Brussel werd gepresenteerd, zal vanaf 1 november 2023 alleen nog gevoerd worden bij de winkels van Beddenspecialist.nl. Sleeptrade gaat de komende maanden gebruiken om de diverse producten door te ontwikkelen. Daarna wordt bepaald of het merk Perzona op de markt actief blijft of dat de verschillende onderdelen van het merk Perzona ondergebracht zullen gaan worden bij de eigen merken van het bedrijf.

Bij winkelformule Beddenspecialist.nl zijn in Nederland negentien zelfstandige beddenspeciaalzaken aangesloten. De formule begon in april 1979 onder de naam Slaapgilde (als formule van de toenmalige inkoopcombinatie Intres, dat eind 2012 fuseerde met Euretco, vorig jaar omgedoopt tot EK) en heet sinds 2012 Beddenspecialist.Links

www.beddenspecialist.nl
www.ek-retail.com/nl
www.perzona.nl
www.sleeptrade.nl
www.swisssense.nl
www.diksbedmakers.nl
www.tempur.nl

Tags

Meubelbeurs Brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, slaapcomfort, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, ledikant, slaap, nachtrust, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, fusie, overname, overgenomen, samenwerking, samenwerken, koop, acquisitie, merger, gefuseerd, #beddenspecialist, #ekretail, #euretco, #perzona, #sleeptrade, #swisssense, #diksbedmakers, #tempur

Gerelateerd nieuws
 
Milaan breidt digitale aanbod uit
lees verder
Toekomstgerichte Meubelbeurs
We blikken graag nog even terug op Meubelbeurs Brussel. Tijdens deze editie stond de toekomst centraal. Deze toekomst kent (economische) uitdagingen, maar de organisatie was erg te spreken over de editie van 2023, die iets meer bezoekers trok dan in 2022.
lees verder
 
Succesvol jaar Jysk
lees verder
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
 
Nieuwe ceo Homefashion Group
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden