Samenwerking PPC

Maandag 04 juli 2022

Plinten & Profielen Centrale B.V. (PPC), een in Nederland opererende groothandel in harde vloeren en aanverwante producten, kondigt aan dat zij - na goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt - een samenwerking aan zal gaan met Newport Capital (Newport).
Samenwerking PPC

Met de toetreding van Newport als investeerder kan PPC haar positie bij de Nederlandse offline en online vloerenspecialist en bredere woninginrichter verder uitbouwen en verstevigen. Aandeelhouders en directieleden Lisa en Peter Klaassen (foto) blijven samen met de overige leden van het managementteam de directie van PPC voeren.

 

Peter van den Anker, partner bij Newport, licht toe: 'PPC is opgericht door Drees Klaassen, de vader van Lisa en Peter, als groothandel voor bijproducten van hardhouten en laminaatvloeren. De onderneming heeft zich in de afgelopen 23 jaar ontwikkeld van een specialist in plinten en randafwerking tot een full-service B2B organisatie in harde vloeren en al haar toebehoren. Onder leiding van Lisa en Peter heeft PPC sterke groei laten zien in omzet en marktaandeel, maar zij hebben vooral ook een zeer professionele, klant- en IT-gedreven organisatie gebouwd. Inmiddels telt PPC zes locaties vanuit waar de professionele vloerenlegger wordt bediend. Het is onze intentie om dit bewezen model in de toekomst verder uit te bouwen.'

Thessa Hoogendorp, investment manager bij Newport: 'De sterke groei die PPC heeft doorgemaakt is gerealiseerd door de volledige organisatie en bedrijfscultuur om klantgerichtheid heen te bouwen. De klant centraal stellen staat aan de basis van alles wat PPC doet en dat wordt weerspiegeld in hoge klant- en personeelstevredenheid. Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met Lisa, Peter en de rest van het managementteam.


PPC heeft een mooie historie en ambitieuze plannen voor de toekomst. Hierbij zal de klant altijd centraal blijven staan. Lisa Klaassen, DGA van PPC: 'Met het partnership met Newport staan wij aan de start van een nieuwe en uitdagende volgende fase van het bedrijf waar ik al meer dan 20 jaar bij betrokken ben. Samen met Peter, Newport en ons MT zullen we verdergaan als aandeelhouders van PPC. De investering van Newport geeft PPC de mogelijkheid om de groeikansen die wij zien te benutten, de kwaliteit waar wij voor staan te waarborgen en onze marktpositie in Nederland te verstevigen.'


Peter Klaassen
, DGA van PPC: 'Met haar brede netwerk, kennis en ervaring in het uitrollen van (internationale) groeistrategieën en persoonlijke benadering is Newport de juiste partner voor PPC.'

 


PPC is gevestigd in Wijk bij Duurstede, opgericht in 1999 door Drees Klaassen en telt momenteel circa 200 medewerkers. Lisa en Peter Klaassen zijn vanaf de oprichting nauw bij PPC betrokken. Een familiebedrijf waarbij het aandeelhouderschap en de algehele leiding sinds 2015 volledig bij Lisa en Peter liggen. PPC handelt zowel in eigen merken (zoals Douwes Dekker en Hollandsche Vloeren) als ook in merken van derden (zoals Quickstep). De onderneming heeft geïnvesteerd in innovaties, waarbij alles in het teken staat van het nog beter faciliteren van de klant. De PPC Academy waar jaarlijks honderden klanten worden opgeleid en bijgeschoold, het PPC Experience Center en het eigen logistieke netwerk zijn hier voorbeelden van.

 

Newport richt zich op investeringen in gevestigde Nederlandse ondernemingen in de volgende sectoren: food, verpakkingen, maakindustrie en financiële en zakelijke dienstverlening. NewPort werkt graag samen met – en ondersteunt – ondernemende managementteams bij het realiseren van autonome en acquisitieve groei.

 

P.S. 07-07-2022: De kop van het artikel is aangepast.

P.S. 22-07-2022: Op 15 juli is door Newport Capital en PPC aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM) toestemming gevraagd voor een overname via New Flooring Group Midco B.V. om uitsluitende zeggenschap over PPC te krijgen.

P.S. 03-08-2022: De ACM heeft vandaag laten weten op 1 augustus besloten te hebben akkoord te zijn met de overname van PPC door Newport/New Flooring Group Midco.Links

www.plintenenprofielencentrale.nl
www.newport.capital

Tags

nieuws, interieur, groothandel, plinten, profielen, samenwerking, partner, aandelen, managementteam, vestigingen, aandelen, familiebedrijf, ovename, overgenomen, acquisitie, fusie, kopen, overnemen, koop, samenwerking, partner, verkoop, opvolging, buyout, #plintenenprofielencentrale, #newport

Gerelateerd nieuws
Interieur zorgt voor stress
Maar liefst zes op de tien Nederlanders ervaart stress door een rommelig huis. Dat blijkt uit consumentenonderzoek uitgevoerd in opdracht van Blokker, onder een representatieve groep Nederlanders.
lees verder
Veelzijdige akoestische platen
Op Architect@Work in Zaandam liet Print Acoustics zien dat het bedrijf niet alleen nieuwe akoestische oplossingen ontwikkelt, maar ook meedenkt over de technische toepassingen van deze producten.
lees verder
Trends 24/25 volgens Heimtex
Tijdens de presentatie van de Heimtextil 24/25 werden door Annemarie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam de nieuwste trends toegelicht.
lees verder
 
Nog meer Circles op Imm
lees verder
 
Heimtextil-trend Plant-based
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden