Sterke omzetdaling woonwinkels mei

Maandag 04 juli 2022

Hoe ontwikkelt de omzet zich in de woonbranche op basis van orderintake? Uit de resultaten van de Inretail Woonwinkelmonitor blijkt dat deze in mei behoorlijk gedaald is, maar daar is ook een duidelijke verklaring voor.
Sterke omzetdaling woonwinkels mei

In de maand mei 2022 ziet Inretail een daling van 21,3% in omzetten van de woonbranche ten opzichte van mei 2021. De daling is goed te verklaren. In de maand waarmee vergeleken wordt (mei 2021) presteerden de winkels in de woonbranche zeer goed ten opzichte van het jaar ervoor (+26,9%). Cumulatief (januari t/m mei) staat de branche nog op een mooie plus van 10,6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De daling sluit aan bij de signalen uit de markt. Mei was een maand met (fors) minder traffic in de winkels. Het bezoek was wel heel gericht en er werden relatief hoge orderbedragen geschreven. In hoeverre deze daling een voorbode is van een structurele afkoeling van de markt, zal de komende maanden moeten blijken.

 

De meubelzaken (-35,0%) en slaapspeciaalzaken (-28,8%) hebben te maken met een forse daling t.o.v. 2021. De keukenspeciaalzaken (-15,4%) en gemengde zaken (-14,5%) hebben ook te maken met een daling. De woningtextielzaken sluiten daarentegen als enige branche de maand positief af (+4,2%). Cumulatief gezien staan alle branches (meubelzaken, woningtextielzaken, keukenspeciaalzaken, slaapspeciaalzaken en de gemengde zaken) in de plus t.o.v. dezelfde periode vorig jaar.

 

Toelichting bij grafiek: Het cijfer ‘Totaal wonen’ omvat de omzet van de segmenten Meubelzaken, Woningtextielzaken, Gemengde zaken, Slaapspeciaalzaken, Kurk- en Parketzaken en Keukenspeciaalzaken.Links

www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, marktcijfers, mei, daling, corona, slaapspeciaalzaken, meubelspeciaalzaken, gemengdezaken, warenhuizen, keukenspeciaalzaken, vloerenwinkels, onderzoek, monitor, woonbranche, #inretail

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
Groei Intergamma
Intergamma rapporteert een omzetgroei over 2022 en maakt nieuwe benoemingen bekend in de raad van commissarissen.
lees verder
Banenwinkel is geopend
Op 1 juni is de eerste banenwinkel geopend in de binnenstad van Inretail, als onderdeel van een uitgebreide campagne voor nieuw personeel.
lees verder
Binnen en buiten ergonomisch zitten
Plank is een Italiaanse designmeubelfabrikant met een passie voor intensief onderzoek naar industriŽle productietechnologie. Dit jaar introduceert het merk onder meer de stoel Velit.
lees verder
Vernieuwde Powerview
Luxaflex vernieuwt het smarthome-systeem Powerview Automation voor nog slimmere gordijnen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden