Sabine Marcelis voor Ikea

Vrijdag 20 januari 2023

Ikea en de Rotterdamse designer Sabine Marcelis hebben hun krachten gebundeld en presenteren de nieuwe limited Varmblixt collectie.
Sabine Marcelis voor Ikea
Sabine Marcelis voor Ikea Sabine Marcelis voor Ikea Sabine Marcelis voor Ikea Sabine Marcelis voor Ikea

In deze collectie wordt de functie van licht in huis volgens Ikea op onverwachte manier verkend in de vorm van schaduwspellen en lichtreflecties. Marcelis ontwierp voor deze collectie zowel verlichting als glaswerk en vloerkleden. Daarbij zijn de opvallende vormen en warme kleuren - Varmblixt betekent ‘warme bliksem’ in het Zweeds - kenmerkend.

 

Het is niet de eerste keer dat Marcelis samenwerkt met Ikea: ze ontwierp voor de Ikea Art Event 2021 collectie eerder een grote wandlamp. In de nieuwe Varmblixt collectie is ook een grote hanglamp te vinden, met gebogen buizen van mat wit glas. De oranje lamp in donutvorm geeft warm licht en is beschikbaar, als muur- of tafellamp. De ronde, metalen wandlamp die van de muur afbuigt, creëert een schaduweffect op de muur. De speelse, bordeauxrode buizen aan de muur voor bijzondere sfeerverlichting.

 

Ook bij het glaswerk speelt lichtinval een belangrijke rol. De strakke drinkglazen van helder glas vragen volgens Ikea om kleurrijke drankjes. De serveerschalen hebben een deksel in mintgroen of oranje. De schalen hebben een donutvorm die vaker terugkomt in het werk van Marcelis. De cilindervormige vaas heeft een witte bol op de bodem, die ook de bloemen op hun plaats houdt.

 

De twee tapijten in de collectie zijn geïnspireerd op de kleuren van de zonsondergang en gemaakt van 100 procent handgeweven wol. De minimalistische bijzettafels in donkerrood en mintgroen steken af tegen de tapijten en creëren opvallende kleurencombinaties.

 

Varmblixt is vanaf februari verkrijgbaar. De verlichting wordt toegevoegd aan het Ikea assortiment, de overige producten zijn limitedLinks

www.ikea.nl
www.ikea.com

Tags

nieuws, interieur, inrichting, meubel, vloer, investering, decoratie, verlichting, woonaccessoires, #Ikea, #varmblixt, #sabinemarcelis

Gerelateerd nieuws
Trends 24/25 volgens Heimtex
Tijdens de presentatie van de Heimtextil 24/25 werden door Annemarie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam de nieuwste trends toegelicht.
lees verder
 
Heimtextil-trend Plant-based
lees verder
 
Nieuw duurzaam vloerenmerk
lees verder
Hogere omzet woninginrichting
In augustus heeft de Nederlandse retail 5,9% meer verkocht. Food steeg met 6,3%, non food met 4,3%. De omzet van onder andere woninginrichting is deels gestegen.
lees verder
Tjeerd naar Gelasta
Binnenkort gaat Tjeerd Nijboer aan de slag bij vloerenleverancier Gelasta uit Genemuiden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden