Duurzaamheid belangrijk thema

Donderdag 26 januari 2023

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema op de consumentengoederenbeurzen Ambiente, Christmasworld en Creativeworld. Duurzame producten worden gepresenteerd onder het thema Ethical Style.
Duurzaamheid belangrijk thema

Upcycling, recycling en behoud van hulpbronnen - duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol op alle gebieden van het leven. Dat blijkt ook uit de Consumer Barometer van KPMG uit 2022: 81% van de Duitsers beoordeelt het onderwerp als belangrijk of zeer belangrijk – vergelijkbaar met andere Europese landen zoals Italië, Groot-Brittannië of Zwitserland. In de zoektocht naar milieuvriendelijkere en duurzamere alternatieven worden veel mensen kritischer in hun aankoopbeslissingen en hechten ze steeds meer waarde aan de herkomst, het materiaal en de fabricageomstandigheden van producten. Om recht te doen aan het toenemende duurzaamheidsbewustzijn van consumenten, moeten retailers ook herdenken en nieuwe ideeën inbrengen.

 

Op de consumentengoederenbeurzen in Frankfurt zijn de verschillende aspecten van duurzaamheid in categorieën gebundeld als onderdeel van de special interest Ethical Style. Het programma identificeert exposanten wiens milieuvriendelijke en ethisch geproduceerde producten als bijzonder duurzaam worden beschouwd en maakt het zo voor bezoekers gemakkelijker om producten te vinden die voor hen relevant zijn. Dit jaar is de beproefde Ethical Style voor het eerst ook verkrijgbaar op de beurzen Christmasworld en Creativeworld. Deelnemers kunnen dus een breed scala aan duurzame producten verwachten: van handgeschept papier en geschenklinten van biologisch katoen tot recyclebaar serviesgoed: op de consumentengoederenbeurzen van dit jaar worden de verschillende facetten van duurzaamheid op verschillende manieren aan het vakpubliek gepresenteerd.

 

In totaal 305 exposanten wisten de jury te overtuigen met hun duurzame producten en werden dienovereenkomstig beloond. Het label Ethical Style by Ambiente werd toegekend aan 247 exposanten. Op Christmasworld presenteren 40 bedrijven hun duurzame producten; 18 exposanten hebben van de jury het label Ethical Style by Creativeworld gekregen. De gemarkeerde bedrijven kunnen via de online exposantenzoekfunctie direct worden geïdentificeerd door middel van een Ethical Style-keurmerk en zullen tijdens de beurzen dienovereenkomstig worden gelabeld.

 

De groeiende belangstelling van exposanten en bezoekers voor het onderwerp duurzaamheid wordt ook in 2023 belicht met de vier Ethical Style Spots, die dit jaar voor het eerst op het beursterrein worden gepresenteerd. Elk één spot bij Christmasworld (Hal 6.1) en Creativeworld (Hal 1.1) en twee bij Ambiente (Galleria 0 centrum & Foyer Hal 3.1 Via Mobile) laten zien hoe duurzaamheid en design gecombineerd kunnen worden in de verschillende producten.

Op elk van de vier spots komen zes thema-eilanden aan de hand van de verschillende categorieën, die bijzonder duurzame producten presenteren en zo zorgen voor nieuwe impulsen en inspiratie voor de kassa. Elke spot presenteert ook passend duurzaam aanbod van alle beurzen en stimuleert zo nieuwe assortimenten en zakelijke contacten.

 

De beurzen zijn inmiddels volledig volgeboekt, waarbij er ruim 4.500 exposanten zich zullen presenteren.

Ambiente/Christmasworld: 3 t/m 7 februari 2023 en Creativeworld: 4 t/m 7 februari 2023 in Frankfurt.Links

www.ambiente.messefrankfurt.com
www.christmasworld.messefrankfurt.com
www.creativeworld.messefrankfurt.com

Tags

nieuws, interieur, beurs, consumentengoederen, beursorganisatie, creatief, inspirerend, Kerst, Kerstkado, dineren, kado, schilderen, papierwaren, schrijfwaren, schildersgerei, accessoires, interieurproduct, kleur, inspirerend, duurzaam, circulair, ethisch, marktplaats, digitaal, online, #messefrankfurt, #ambiente, #ethicalstyle, #creativeworld, #christmasworld, #paperworld, #nmedia

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerende houten wanden
lees verder
 
Behangprimeur op Proposte
lees verder
Consumenten minder somber
Nederlandse consumenten waren in maart voor de vijfde maand op rij minder pessimistisch dan een maand eerder. Het consumentenvertrouwen is echter nog laag.
lees verder
Aribert Guiking overleden
Freelance journalist en uitgever Aribert Guiking is vorige week overleden op 68 jarige leeftijd.
lees verder
 
Terugkoop Exterioo en Juntoo
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden