Sabine Marcelis voor Ikea

Vrijdag 20 januari 2023

Ikea en de Rotterdamse designer Sabine Marcelis hebben hun krachten gebundeld en presenteren de nieuwe limited Varmblixt collectie.
Sabine Marcelis voor Ikea
Sabine Marcelis voor Ikea Sabine Marcelis voor Ikea Sabine Marcelis voor Ikea Sabine Marcelis voor Ikea

In deze collectie wordt de functie van licht in huis volgens Ikea op onverwachte manier verkend in de vorm van schaduwspellen en lichtreflecties. Marcelis ontwierp voor deze collectie zowel verlichting als glaswerk en vloerkleden. Daarbij zijn de opvallende vormen en warme kleuren - Varmblixt betekent ‘warme bliksem’ in het Zweeds - kenmerkend.

 

Het is niet de eerste keer dat Marcelis samenwerkt met Ikea: ze ontwierp voor de Ikea Art Event 2021 collectie eerder een grote wandlamp. In de nieuwe Varmblixt collectie is ook een grote hanglamp te vinden, met gebogen buizen van mat wit glas. De oranje lamp in donutvorm geeft warm licht en is beschikbaar, als muur- of tafellamp. De ronde, metalen wandlamp die van de muur afbuigt, creëert een schaduweffect op de muur. De speelse, bordeauxrode buizen aan de muur voor bijzondere sfeerverlichting.

 

Ook bij het glaswerk speelt lichtinval een belangrijke rol. De strakke drinkglazen van helder glas vragen volgens Ikea om kleurrijke drankjes. De serveerschalen hebben een deksel in mintgroen of oranje. De schalen hebben een donutvorm die vaker terugkomt in het werk van Marcelis. De cilindervormige vaas heeft een witte bol op de bodem, die ook de bloemen op hun plaats houdt.

 

De twee tapijten in de collectie zijn geïnspireerd op de kleuren van de zonsondergang en gemaakt van 100 procent handgeweven wol. De minimalistische bijzettafels in donkerrood en mintgroen steken af tegen de tapijten en creëren opvallende kleurencombinaties.

 

Varmblixt is vanaf februari verkrijgbaar. De verlichting wordt toegevoegd aan het Ikea assortiment, de overige producten zijn limitedLinks

www.ikea.nl
www.ikea.com

Tags

nieuws, interieur, inrichting, meubel, vloer, investering, decoratie, verlichting, woonaccessoires, #Ikea, #varmblixt, #sabinemarcelis

Gerelateerd nieuws
Netwerkborrel in Milaan
De Interieur Club organiseert wederom de netwerkborrel tijdens Milaan Design Week en hiervoor kunnen nu kaarten besteld worden.
lees verder
B-Living focust op online uitbreiding
Als fusiebedrijf gespecialiseerd in glas en textiel, heeft interieurgroothandel B-Living, door strategische overnames de consumentenmarkt betreden. De onderneming wil binnen enkele jaren de helft van haar omzet online genereren.
lees verder
 
Nieuwe ceo Homefashion Group
lees verder
Showup voorjaar 2024
Om reeds in de agenda te noteren: de voorjaarseditie van de trendy decoratievakbeurs Showup vindt in 2024 plaats van 4 en 5 februari.
lees verder
Karpethal op Heimtextil vol
De nieuwe Carpets & Rugs hal op Heimtextil is volgeboekt en telt nu ongeveer 100 fabrikanten en merken, een mooi aantal voor het nieuwe platform, waar ze naast hun nieuwe producten ook duurzame concepten zullen presenteren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden