Rusten in een bloem

Vrijdag 30 april 2021

Wat zou de zachtste plek op aarde zijn om je hoofd te laten rusten? Dat is de vraag die Andrés Reisinger zichzelf stelde voordat hij samen met Júlia Esqué zijn iconische Hortensia fauteuil ontwierp.
Rusten in een bloem
Rusten in een bloem Rusten in een bloem

Met de nieuwe stoel biedt Moooi de klant een plek waar hij zich getroost en gekalmeerd voelt, omsloten door zachtheid. Een zitplaats in de vorm van een bloeiende Hortensia-bloem. De Hortensia Armchair begon als een 3D-weergave die al snel viraal ging op sociale media. Hoewel de stoel nog niet bestond, leidde het succes ervan tot meerdere bestellingen.

 

Als reactie zochten Reisinger & Esqué naar een manier om van de stoel een echt product te maken. Ze hebben met succes een gelimiteerde editie gemaakt, maar wilden dat de Hortensia fauteuil overal verkrijgbaar zou zijn. Dit bleek bijna onmogelijk, maar samen met Moooi bewezen Reisinger & Esqué dat het wél kan. Met meer dan 30.000 zachte bloembladen lijkt het resultaat op de gelijknamige bloem. De ontwikkeling van die voelbare bekleding is te danken aan Júlia Esqué. Met haar expertise in textieldesign ziet en voelt de Hortensia fauteuil er net zo natuurlijk uit als een bloeiende Hortensia.

 

De fauteuil is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Naast roze bijvoorbeeld ook in grijs. Hij kost € 2.651.Links

www.moooi.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, verlichting, lamp, led, armatuur, licht, hanglamp, meubel, fauteuil, tafel, stof, leer, leder, bekleding stoffering, stofferen, wand, behang, wandbekleding, design, museum, museaal, mooi, #moooi,

Gerelateerd nieuws
Jori’s topmodellen op de catwalk
Jori zorgt voor kleur in haar bestaande modellen. Vijf modellen krijgen een modieuze outfit of krijgen er een nieuwe pasvorm bij. De volgende producten paraderen over de virtuele catwalk.
lees verder
Deense fabrikant koopt collega
Meubelfabrikant Montana heeft een eveneens Deense fabrikant overgenomen om de positie op de projectmarkt te vergroten.
lees verder
Flinders stopt met winkel Zaandam
Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel op het Hembrugterrein. De woonwinkel wordt een Vitra Circle Store, de eerste in Nederland.
lees verder
Belgische beleving bij Beliving
Overstock-moederbedrijf Furniture Group gaat vanaf nu verder onder de naam Beliving in Gent. Overstock Garden, Overstock Home en Exterioo tuinmeubelen blijven onder eigen naam opereren.
lees verder
Spaanse zonnestralen
Tijdens deze nog koude lente verlangen we naar warmere temperaturen. Een beetje dromen van de zomer en lang buiten vertoeven kan met de Beam collectie van de Spaanse fabrikant Oiside.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden