Rolluiken als isolatie

Maandag 24 januari 2022

Somfy Nederland wil rolluiken meer onder de aandacht brengen omdat volgens eigen onderzoek hiermee de stijgende energierekeningen van consumenten (en de ecologische voetafdruk) kunnen worden verminderd.
Rolluiken als isolatie

Huishoudens zoeken massaal naar mogelijkheden om de - door de hoge energieprijzen - forse hap uit hun maandelijkse koopkracht te beperken. Dit begint bij het reduceren van de hoeveelheid gas die zij maandelijks verbruiken. Somfy Nederland zet zich in om een nieuw licht te werpen op rolluiken: 'Uit onderzoek is gebleken dat rolluiken de isolatiewaarde van een raampartij aanzienlijk verhogen. De besparing kan oplopen tot tien procent in energiekosten.'

 

Gemiddeld gebruikt een huishouden in Nederland jaarlijks ongeveer 1.254 kubieke meter gas, blijkt uit cijfers van Nibud. Met een gemiddeld tarief van 86,76 eurocent is de gemiddelde Nederlander dus ongeveer € 1.090 euro per jaar kwijt aan gaskosten. 'Concreet betekent dit dat een huishouden bij een besparing van tien procent ongeveer € 109 minder kwijt zal zijn aan energiekosten”, aldus Somfy. Volgens hen brengen rolluiken een hoge isolatiewaarde met zich mee, die de energierekening flink zou kunnen beperken.

 

Meer dan ooit wordt er naar mogelijkheden gezocht om woningen eenvoudig te isoleren. Naast HR++ glas zet Somfy Nederland met dit onderzoek rolluiken in de markt als isolatie. 'Rolluiken bieden een luchtbuffer tussen het glas en de buitenlucht. Het zorgt dus als het ware voor een extra isolatielaag van het glas, dat de rol van HR++ glas dus inneemt,' zo stelt Somfy. Het beperkt de kans dat de warmte uit huis ontsnapt en de energie dus verloren gaat.Links

www.somfy.nl

Tags

nieuws, interieur, onderzoek, rolluik, isolatie, HRglas, energiebesparing, kosten, warmte, gaskosten, verwarming, duurzaam, #somfy

Gerelateerd nieuws
Wonderful Wallcoverings
In het boek Wonderful Wallcoverings staat muurbekleding in al zijn vormen centraal. Muurbekleding is immers al lang niet meer enkel het klassieke bloemetjesbehang dat de kamer moet kleuren. Nieuwe designs en nieuwe technieken zorgen voor een waaier aan mogelijkheden.
lees verder
Succesvolle Techtextil, Texprocess and Heimtextil Summer
Met in totaal 117 deelnemende landen, ongeveer 63.000 bezoekers en 2.300 exposanten werd het een goede herlancering van de internationale textielbeurzen in het beurscentrum van Frankfurt.
lees verder
Voordelen Pvc ramen en deuren
[Sponsored artikel] - Bij renovatie van je huis, kan je de materiaalkeuze van je ramen of deuren kiezen: hout, aluminium of pvc. Over pvc bestaan helaas tal van misverstanden. Toch is pvc hierbij een slimme keuze: alle voordelen op een rijtje!
lees verder
 
Marker Scholten bij BN
lees verder
 
Zomernieuws Woonindustrie
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden