Retailomzet coronazomer prima

Dinsdag 03 november 2020

De Nederlandse detailhandel heeft in het derde kwartaal van 2020 9,2% meer omzet behaald dan het jaar ervoor. De interieurbranche deed het zelfs ongeveer dubbel zo goed.
Retailomzet coronazomer prima
Retailomzet coronazomer prima Retailomzet coronazomer prima Retailomzet coronazomer prima

De prijzen in het derde kwartaal (Q3) stegen want terwijl de omzet pluste met 9,2%, bleef het volume achter met 'slechts' 7,3%. De interverkopen stegen met bijna 40%, wat lager was dan de 55% in het tweede kwartaal, zo meldt het CBS. Retailondernemers zijn optimistisch over het komende vierde kwartaal.

Ondanks dat de horeca in Q3 weer open was, groeide de foodsector nog altijd met 6,4%. De non-foodsector groeide met 8,0%, het volume met 6,6%. Opnieuw zijn er verschillen in ontwikkeling tussen sectoren. Winkels in Doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren plusten met 18,7% en winkels in Meubels en woninginrichting met 17,2%. Ook Recreatieartikelen (+13,8%) en Consumentenelektronica en witgoed (+10,6%) scoorden prima. Maar de omzetdaling in de kleding- (-3,4%) en schoenenbranche (-4,9%) was daarentegen lager, hoewel veel minder sterk dan in Q2.

De internetomzet van de detailhandel was in Q3 38,3% hoger dan een jaar eerder, bij pure webwinkels 31,6%, bij multi-channelers 48,3%. Gezien de goede cijfers is het aantal uitgesproken faillissementen in de Nederlandse detailhandel gedaald naar 64 ten opzichte van 99 in Q3 2019.

Terwijl Noorwegen met een groei van 15,8% koploper is, doet Nederland het met 9,2% beter dan België (+7,4%) en Duitsland (+6,6%). Vooralsnog lijken alleen Spanje (-2,6%) en Portugal (-2,3%) een negatieve groei te hebben, maar de cijfers van Italië zijn nog niet bekend.

Ondanks deze positieve geluiden maakte Inretail recent bekend dat de omzet in de binnensteden dramatisch is gedaald, waardoor men bang is voor een afnemende leefbaarheid van de binnenstad. Door de recente groteske lockdown-maatregelen in België zijn ook daar grote zorgen over de economische gevolgen, zo liet Fedustria vandaag weten.Links

www.cbs.nl
www.fedustria.be
www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs, #fedustria, #inretail, #interieuromzet

Gerelateerd nieuws
Modulaire Molo
Molo is volgens Kettal een voorbeeld van een modulaire bank in zijn puurste vorm. De bank is gemaakt om zich makkelijk aan te passen aan de gewenste situatie en ruimte.
lees verder
 
Kauwgom-bubbel lamp
lees verder
 
Dome Deco B2B-platform
lees verder
Nieuw bed Pure
Beddenmaker Loof maakt naar eigen zeggen duurzame houten bedden in Nederland en heeft nu een nieuw model in de collectie.
lees verder
PPC Nieuwegein
In de zomer van 2021 verwacht de Plinten & Profielen Centrale (PPC) een zesde filiaal te openen in NIeuwegein.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden