Retail juli plus 3,4 procent

Woensdag 01 september 2021

De Nederlandse detailhandel heeft in juli 3,4 procent meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 2,8% hoger.
Retail juli plus 3,4 procent
Retail juli plus 3,4 procent

De omzet van de non-foodsector groeide met 3,3%, food daalde 1,2%. Ten opzichte van juli 2019 lag de omzet van non-foodwinkels in juli 2021 bijna 13% hoger. In juli 2021 hebben de kledingwinkels (+6,7%) en de winkels in schoenen en lederwaren (+7,4%) het voor de vijfde maand op rij prima gedaan, opnieuw ook hoger dan juli 2019, dus voor corona.

Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+2%), meubels en woninginrichting (+0,5%) en drogisterijen(+2,7%) hadden tevens een positieve groei, terwijl winkels in recreatieartikelen (-0,1%) en opnieuw consumentenelektronica en witgoed (-2,2%) een daling lieten zien.

De groei van de online omzet: via pure webshops werd in juli 12,6% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 9,0%, totaal kwam uit op 11,1%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
 
Ontwerp door de natuur
lees verder
Bernard Deheegher overleden
Bernard Deheegher, oud werknemer van Belgofurn en Fedustria, is eergisteren op 70-jarige leeftijd overleden.
lees verder
 
Maak kennis met de LXR18
lees verder
Impuls voor matrasrecycling
Vijf grote matrasproducenten - Beter Bed, Swiss Sense, Ikea, Hilding Anders en Koninklijke Auping - introduceren stichting Matras Recycling Nederland (MRN).
lees verder
Honingkleurige glaskunst
Het Tsjechische Rückl is gespecialiseerd in het eeuwenoude ambacht van het glasblazen. Sinds 2017 vaart het bedrijf een moderne koers, met nieuwe collectie ontwikkeld door Rückl Art Director Rony Plesl.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden