Retail Insiders deelt kennis

Woensdag 13 februari 2019

Vandaag is er met behulp van een subsidie van Stichting Detailhandelsfonds (SDF) een nieuw kennisplatform voor de retail gelanceerd: Retail Insiders.
Retail Insiders deelt kennis

Samen met andere branches in de detailhandel hebben Inretail en Thuiswinkel.org het voortouw genomen om dit centrale kennisplatform te ontwikkelen. Retail Insiders biedt data en een breed scala aan rapporten, publicaties, nieuws, cases en achtergrondinformatie over de totale on- en offline retailmarkt.

Zo brengt Retail Insiders cijfers over onder andere on- en offline omzetontwikkeling, werkgelegenheid, winkelvloeroppervlakte en leegstand. Deze data zijn afkomstig van partijen als Panteia, Locatus, CBS, GfK en Nielsen.

Bijzonder aan het platform is volgens de initiatiefnemers dat de data worden gecombineerd voor een totaalbeeld. Daarnaast wordt er extra waarde aan de data toegevoegd, aangezien deze geduid, verrijkt en voortdurend geactualiseerd worden door professionals.

Het platform is er voor iedereen met professionele interesse in de retailsector; van retailorganisaties, ondernemers en overheden tot onderwijsinstellingen, onderzoekers en adviseurs.

 Links

www.detailhandelsfonds.nl
www.inretail.nl
www.retailinsiders.nl
www.thuiswinkel.org

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, #inretail, #thuiswinkelorg, #retailinsiders, #cbs, #locatus, #gfk, #nielsen, #panteia

Gerelateerd nieuws
Ook woninginrichting juni feest!
De Nederlandse detailhandel heeft in juni 2019 2,8% meer omzet geboekt dan in juni 2018. De interieurbranche heeft het opnieuw zeer goed gedaan!
lees verder
Extra inspiratie bij najaarsbeurs DWI
Tijdens de Najaarsvakbeurs in De Woonindustrie zijn noviteiten van de standhouders te zien, maar er is van 1-4 september meer te doen. Tijdens de beursdagen worden presentaties en lezingen gegeven en er wordt een unieke expositie neergezet.
lees verder
Nieuwe exposanten ETC
Tijdens de zomermaanden verandert er veel in het ETC Design Center Europe. Er wordt een nieuw restaurant gebouwd, maar er komt ook een flink aantal nieuwe exposanten van naam bij.
lees verder
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden